• |
ide | kryesore

Foto të rralla, si u fal e premtja e parë pas komunizmit në Shqipëri

I pakategorizuar
1530355_828585380535352_6654296837126970088_n.jpg
Këto foto të rralla i përkasin datës 18 janar 1991 dhe përkojnë me faljen e të premtes së parë në Shqipëri pas rënies së sistemit komunist. Është ceremonia e hapjes se xhamisë së Ethem Beut në kryeqytet. Nismëtarët e rihapjes së xhamisë ishin një grup besimtarësh myslimanë si: Xhavit e Iljaz Alimehmeti, Ramazan Rysheku, Ibrahim Balla, Mehmet Sinella, etj. Fotot e shkrepura nga Hysen Gostivari tregojnë për një pjesëmarrje të gjerë të njerëzve të një vendi ku besimi fetar ishte ndaluar prej vitesh./Lapsi.al 
 
 
Kthehu