• |
ide | kryesore

Zbulohet telefoni i 800 viteve më parë (video)

Arkiva, Planet
800-year-old-mobile-phone-484155.jpg

Telefoni i parë celular në botë mund të jetë zbuluar dhe mund të jetë edhe më i vjetër sesa mendoni. Shkencëtarët dhe arkeologët kanë zbuluar qytetin e Fuschl am See (Salzburg) në Austri një objekt të rrallë që ngjan me një celular. Ai daton 800 vjet më parë dhe ka të gdhendura simbole të popullsisë sumere të Mesopotamisë që jetoi 3500 vjet para Krishtit deri në 3000 para Krishtit. Tani mbështetësit e teorive të konspiracionit thonë se kjo është një provë shoqërive të civilizuara që kanë jetuar miliona vjet më parë. Kjo mënyrë të shkruari gjendet ende sot në Iran dhe Irak. Është ende i paqartë çfarë është ky send dhe për çfarë ka shërbyer. 

Kthehu