• |
ide | kryesore

Lubonja: Çfarë duhet bërë pas skandalit Tahiri

Lajme, Të fundit

Nga Fatos Lubonja/

Tashmë, pas skandalit shumëdimensional Tahiri, është shumë e lehtë për këdo të kuptojë se çfarë ka ndodhur në Shqipëri gjatë kohës së qeverisjes Rama. Por është shumë më e vështirë të ndërtohet një projekt i daljes nga kjo situatë. Për t’a shpjeguar sa më shkurt çfarë ka ndodhur e për të dalë në disa propozime se çfarë duhet bërë, do t’i referohem metaforës me ndërtesën trekatëshe dhe bodrumin që kam përdorur para disa kohësh për të përshkruar strukturën e pushtetit në Shqipëri. Sipas kësaj metafore në katin e parë qëndron biznesi oligarkik i të pasuruarve gjatë viteve, duke korruptuar pushtetin politik. Në katin e dytë qëndron struktura mediatike e ndërtuar nga një pjesë e këtyre oligarkëve, si dhe e sponsorizuar nga një pjesë tjetër. Në katin e tretë qëndron politika, zyrat e pushtetit të maxhorancës dhe opozitës, si dhe disa dhoma të lidhura me këto zyra, ku më të rëndësishmet janë ato të drejtësisë dhe të shoqërisë civile. E lashë për në fund bodrumin e ndërtesës që popullohet nga krimi i organizuar dhe çorganizuar.

Bodrumi dhe të tre këta kate, prej kohësh, kanë ndërtuar lidhje simbiotike me njëri- tjetrin nëpërmjet një ashensori dhe shkallëve që i lidhin lart- poshtë, poshtë- lart. Një herë në tetë vjet ka pasur ndërrim zyrash në katin e tretë ku maxhoranca ka shkuar në zyrat e opozitës dhe opozita në zyrat e maxhorancës, ndërkohë që katet poshtë thjesht janë rritur e forcuar.

Cili është përkeqësimi dramatik që ka sjellë qeverisja e Rilindjes? Për shkak të vetë prirjes së këtij sistemi, të pakësimit të parave të ligjshme që ka hedhur në qarkullim emigracioni, si dhe politika nëpërmjet borxheve të jashtme, ashtu sikurse edhe për shkak se në krye të qeverisë ka ardhur një njeri që nuk njeh asnjë skrupull moral për të arritur qëllimet e veta, Rilindja ia hapi portat bodrumit si asnjëherë më parë. Kështu forcimi i lidhjes së bodrumit me pushtetin bëri që të vihet në krye të Ministrisë së Brendshme një bandit i lidhur ngushtë me një bandë të rrezikshme trafikimi droge si Tahiri që ka vënë, pastaj, krejt strukturat e policinë në shërbim të trafikimit. Kur ke parasysh edhe futjen e një numri kriminelësh në Parlament, si dhe në krye të disa bashkive të vendit, bëhet e qartë se kjo është një strategji kapjeje dhe mbajtjeje pushteti e menduar me gjakftohtësi kriminale.

Më duket e tepërt të flas për pasojat dhe dëmet e pariparueshme që na ka sjellë ky sistem pushteti. Njerëzit që duan të ikin nga ky vend me çdo mjet dhe kriminelët që vrasin njëri- tjetrin përditë nëpër rrugët e Shqipërisë janë shfaqjet më ekstreme dhe më të dukshme. Mes këtyre ekstremeve qëndron një masë e madhe njerëzish gjithnjë e më e dorëzuar, depersonalizuar e më bashkëpunëtore me këtë mafie në pushtet, që të kujton nënshtrimin ndaj regjimit të kaluar.

Por falë faktit se Shqipëria është gjithsesi shumë më e lidhur me botën se në atë kohë, me gjithë izolimin propagandistik që ka bërë Rama duke blerë gazetarë dhe diplomatë të huaj, skandali Tahiri që erdhi nga Italia, ka hedhur së fundmi një rreze që na ndriçoi e na bëri të kujtojmë fjalët e Falcones:
“Mafia nuk është e pamposhtshme, ajo është një produkt njerëzor dhe si çdo produkt njerëzor ka një fillim dhe do të ketë edhe një fund”. Sot po flitet për fundin e pashmangshëm të kësaj mënyre qeverisjeje. Opozita që dukej e destinuar t’i bënte thjesht fasadën demokratike kësaj mafieje në pushtet, u bë sërish aktive.

Por loja nuk është mbyllur dhe këtu madje, para nesh, ngrihet një çështje e madhe. Edhe sikur të mjaftojë denoncimi i këtij realiteti, që tashmë çdokush e ka të qartë, për të hequr qafe këtë qeveri; edhe sikur të mjaftojë sqarimi i të huajve për ta kryer këtë, a mjafton kaq për të luftuar të keqen që na ka pllakosur? Sipas meje jo. Gjykoj se problemi i problemeve është se si të ndërtohet alternativa e besueshme që duhet të zëvendësojë këtë qeveri, që sipas meje do të thotë ndërtimi i projektit se si do të shkatërrohet ngrehina trekatëshe e pushtetit që përshkrova, në mënyrë që secili prej kateve të saj të funksionojë i ndarë si pushtet nga njëri- tjetri në vendin që i takon në një demokraci.

Nuk pretendoj të bëj me këtë shkrim një program, por po hedh vetëm disa pika që më duken kyçe.

TRANSFORMIMI I POLITIKËS
E para gjë që duhet programuar është shkatërrimi i shkallëve dhe ashensorit që lidh katet e politikës me katet e poshtme të ndërtesës kriminale. Për këtë duhet ndryshimi i njerëzve që udhëheqin politikën dhe ardhja e atyre që kanë vullnetin politik për t’i ndërprerë këto lidhje kriminale.

Një politikë e çliruar nga këto lidhje do të ndihmonte kryerjen e shkatërrimeve dhe zhvendosjeve të tjera. Partitë opozitare më duket se shqetësohen pak për këtë gjë. Duket se të njëjtët protagonistë, që dje kanë qenë të lidhur me bodrumin dhe katet e tjera, sot kanë marrë tashmë rolin e denonciatorit me synim rotacionin në katin e tretë.

SHKATËRRIMI I KRIMIT TË ORGANIZUAR
Po të izolohen njerëzit e bodrumit nga politika, çka nënkupton mbrojtjen që ajo u ka dhënë, mundësinë për të investuar paratë e pista, lidhjet me policinë etj., është shumë më e lehtë që ata të çohen atje ku e kanë vendin: në burg. A po mendon kush se si duhet të kryhet ky izolim?

TRANSFORMIMI I EKONOMISË
Kjo është sfida më e vështirë, duke pasur parasysh ndërthurjet e narkoekonomisë së bodrumit me ekonominë e korrupsionit të oligarkëve të katit të parë, ashtu sikurse edhe me ekonominë e shëndoshë. Kjo sfidë duhet të njohë programimin e dy planeve të veprimit: Njëri plan është pikërisht ai i ndarjes së ekonomive kriminale nga ekonomitë e shëndosha, duke luftuar të parat dhe duke u dhënë mbështetje këtyre të dytave. Plani tjetër është programimi i transformimit të ekonomisë korruptive dhe monopoliste të oligarkëve, që nuk mund të bëjnë biznes pa favoret dhe bashkëpunimin me politikën apo pa keqpërdorimin e mediave, në një ekonomi ku suksesin apo mbijetesën e siguron gara në një treg vërtet të lirë.

Sigurisht kjo nënkupton edhe ndryshimin e krejt politikave të stimulimit të ekonomisë, transformimin e saj nga një ekonomi i riciklimit të parave të pista e përqendruar kryesisht në ndërtime dhe çimentifikime, në një ekonomi të qëndrueshme të bazuar mbi punën e ndershme.

TRANSFORMIMI I MEDIAVE
Transformimi i ekonomisë vështirë se mund të kryhet pa transformimin e mediave, që funksionojnë për t’u shërbyer oligarkëve dhe shtetit mafioz të kapur prej tyre, në media që i shërbejnë publikut. Sikur të mos kishte qenë vullneti i mbrapshtë i klasës politike, që i ka keqpërdorur mediat private në bashkëpunim me pronarët oligarkë për qëllime keqinformimi dhe manipulimi të publikut (kampioni i kësaj ka qenë pikërisht Edi Rama), shumë syresh nuk do të ekzistonin sepse nuk do të ishin në treg.

Po ashtu edhe televizioni publik nuk do të keqpërdorej nga pushteti. Projekti i transformimit të mediave, që nuk ndërtohet dot pa vullnetin e mirë politik, duhet të parashikojë ndërtimin e një televizioni vërtet publik që nuk kontrollohet nga qeveria dhe futjen e privatëve në konkurrencë të ndershme për t’i mbijetuar tregut.

NDARJA E DREJTËSISË MË VETE
Ka ardhur koha më në fund që zyrat e drejtësisë të dalin në një ndërtesë më vete, pa lidhje me paradhomat e politikës. Kuptohet se një drejtësi e tillë nuk mund të ndërtohet pa mbështetjen dhe kontrollin e mediave vërtet të lira e në shërbim të publikut dhe pa mbështetjen dhe kontrollin e një shoqërie civile të pakapur nga pushteti sikurse është kjo që kemi. Pikërisht për këtë duhet urgjentisht të mendohet edhe për ndarjen e zyrave të shoqërisë civile nga zyrat e pushtetit. Detyra e opozitës dhe e çdo opozitari, krahas denoncimit, informimit për çka po ndodh dhe mbështetjes së prokurorisë për të thelluar hetimet mbi kapjen e shtetit nga krimi sot, është edhe hartimi i një projekti të tillë të besueshëm.

Nëse mbetemi te denoncimi dhe te pritja e ndërhyrjes së të huajve kundër kësaj qeverie, ka shumë gjasa që të asistojmë thjesht në kryerjen e rotacionit të radhës në katin e tretë, duke mbetur përsëri viktima të banorëve të bodrumit dhe të kateve të poshtme të së njëjtës ndërtesë kriminale të pushtetit që përshkrova. /panorama/

37 Comments

 1. ” Opozita që dukej e destinuar t’i bënte thjesht fasadën demokratike kësaj mafieje në pushtet, u bë sërish aktive.”
  Une nuk po shoh opozite aktive.

 2. Duke kërkuar një hua? A keni nevojë për një hua biznesi, nevojë për hua personale, hua për pasuri të patundshme ose a keni refuzuar një hua nga një bankë apo institucion financiar për një ose më shumë arsye? Ju keni vendin e duhur për zgjidhjet tuaja të kredisë këtu! ne jemi të kufizuar për të dhënë hua për kompanitë dhe individët me një normë interesi të ulët dhe të përballueshëm prej 2%. Ju lutemi na kontaktoni me e-mail sot përmes [email protected]

  Ne ju japim një hua nga shuma minimale prej 5.000 deri 500.000.000.00 në monedhën e mëposhtme: Dollarë të Shteteve të Bashkuara, Europë dhe Sterna të Mëdha Britanike (GBP).

  TË DHËNA APLIKUESE:

    1) Emri i plotë: ………
    2) Vendi: …………
    3) Adresa: a ………
    4) Shteti: ……………..
    5) Seksi: ……………………
    6) Gjendja civile: ………….
    7) Profesioni: ………….
    8) Numri i telefonit: ……..
    9) Pozicioni aktual i punës: …….
    10) Të ardhurat mujore: …………
    11) Shuma e kredisë së kërkuar: ……..
    12) Kohëzgjatja e huasë: …………..
    13) Qëllimi i huasë: ……….
    14) Feja: ………….
    15) Ju keni aplikuar më parë; ……..
    16) Data e lindjes; ……………
                                          [email protected]

 3. Emri im është Tomislav Gordić. Nëna ime më tha se ajo po kalonte nëpër internet dhe ajo erdhi përmes një botimi të zonjës Bridget Cooper, e cila thotë se kompania e saj e kredisë u jep kredi publikut në një normë interesi shumë të ulët prej 2%.

  Pra, i thashë mikut tim për mundësinë e huamarrjes nga zonja Bridget Cooper dhe ajo tha se ajo nuk do të më thotë të mos marrë hua nga kompania e zonjës Bridget Cooper, por unë duhet të marr hua një sasi të vogël për të provuar nëse kompania e saj është një legit kompani.

  Pra, unë veprova sipas këshillës së saj dhe unë kontaktova me zonjën Bridget Cooper nëpërmjet email-it: [[email protected]] e cila është në botimin që nëna ime e pa dhe unë kërkova një hua prej 8,000 euro. Zonja Bridget Cooper më përgjigjet dhe më dërgoi të gjitha kushtet dhe kushtet e kompanisë së saj që kam lexuar dhe kam pranuar kushtet.

  Pas miratimit të kërkesës time për kredi, kam marrë një njoftim nga banka ime se llogaria ime bankare është kredituar shumën prej 8,000 euro, nga “OMEGA FINANCE LIMITED”
  Unë kam qenë me të vërtetë i lumtur dhe kam ndarë goodnews me nënën time dhe mikun tim që më këshillojnë të shkoj përpara.

  Kam kompletuar shlyerjen e huasë më 18 Dhjetor 2017 dhe kam kërkuar për shumën prej 32,000 euro që kam marrë edhe në llogarinë time bankare pas ndjekjes së këtyre procedurave.
  Pra, unë dua ta shfrytëzoj këtë mundësi për t’i treguar të gjithë atyre që kërkojnë një huadhënës privat në internet që është i besueshëm për të kontaktuar kompaninë Madam Bridget Cooper nëpërmjet emailit: {[email protected]}
  Ju gjithashtu mund të më kontaktojnë nëse keni nevojë për ndihmën time ose dëshironi të më bëni pyetje për mënyrën e marrjes së kredisë.
  Këtu është e-mail im: [[email protected]]

 4. Unë dua të falënderoj Perëndimin e apexloans për dhënë mua një kredi. Unë kam qenë scammed disa herë në përpjekjen për të siguruar një kredi derisa të takohem mr westhood e apexloans dhe ai më dha kredi. nëse keni nevojë për një kredi të ligjshme, aplikoni sot nëpërmjet [email protected]

 5. Si kam marrë huanë e dëshiruar pa ndonjë stres.

  Si kam marrë huanë e dëshiruar pa ndonjë stres.

  Unë jam victoria, unë banoj në Australi. Unë kam qenë financiarisht poshtë disa muaj më parë, dhe gjatë shkaku për të marrë një kredi të përballueshme unë u scammed nga tre huadhënësve të ndryshme në internet. Kam humbur plotësisht shpresën time, por një mik i imi më ka referuar kompaninë DOUGLAS TRUST LOAN që më dha një hua të pasiguruar prej 45,000 dollarësh brenda 48 orëve pas miratimit të saj pa asnjë stres. Për këdo që kërkon kredi për çfarëdo lloji, me mirësi kontaktoni ata sot përmes emailit: ([email protected]).

 6. Përshëndetje të gjithëve

  Ne ofrojmë kredi me 2%, dhe ne ofrojmë një hua për të konsoliduar borxhin deri në 5 milionë dollarë * Përgatitja e një kredie biznesi deri në 10 milionë dollarë * Hua personale deri në 4,000,000 * Kredi për strehim deri në 25,000,000 * Deri në 70 milionë dollarë * Kreditë komerciale deri në 500,

  [email protected]

 7. Emri im është Mike Ramsay, jam shumë i lumtur që marr një peng nga kudo në botë dhe unë jam këtu për të rekomanduar të gjithë ndihmën financiare që nevojitet për të kontaktuar mohammed_investor për aplikimin tuaj të hipotekës. Kisha nevojë për një hipotekë me vlerë 40,000 dollarë për të blerë një makinë të re dhe për të paguar faturat e mia, unë e kontaktova atë për të marrë aplikimin tim për hipotekë dhe për të marrë me sukses pengun.

  Ju lutemi të kontaktoni mohammed_investors me email në pronën tuaj mortgaging: [email protected] ose Whatsapp +2349039252262

 8. Përshëndetje,
  A jeni një burrë apo grua biznesi? A jeni në ndonjë stres financiar apo keni nevojë për fonde për të filluar biznesin tuaj? A keni nevojë për kredi për të shlyer borxhin apo për të paguar faturat dhe xmasin dhe hua për vitin e ri? A keni një rezultat të ulët të kreditit dhe keni vështirësi të merrni kredi nga bankat vendore dhe institucionet e tjera financiare? Dëshiroj t’ju informoj se ne ofrojmë të gjitha llojet e kredive me normë interesi të ulët prej {3%} nëse jeni të interesuar të merrni një hua nga Kompania e Investimeve të Financimit, NA KONTAKTONI NGA EMAIL: {[email protected]}

 9. Keni nevojë për një hua urgjente? Kompania jonë ofron kredi pa asnjë tarifë upfront me një normë të ulët prej 2% .prandaj aplikoni tani dhe merrni kredinë tuaj urgjente për të paguar borxhet, faturat dhe për të zgjeruar biznesin tuaj, na kontaktoni tani përmes emailit: [email protected] ose whatsapp: (+151)86286514

 10. Jeni të mirëpritur në këtë kompani. Në këtë kompani ne ofrojmë kredi personale
  dhe kredi biznesi. Kredia jonë ka vetëm normë interesi prej 2%, ne ofrojmë kredi nga
  $ 1,000 në $ 100,000,000 dollarë, paund dhe euro.
  Nëse keni nevojë për një hua për biznesin tuaj ose për të paguar debitimin, na kontaktoni sa më shpejt që të jetë e mundur për të përpunuar formularin e aplikimit

  KËRKESAT E APLIKIMIT

  1. Emri i plotë: _________________
  2. Numri i telefonit: __________________
  3. Shteti: ___________________
  4. Gjinia: _____________________
  5. Punë: _______________________
  6. Të ardhurat mujore: ______________
  7. Shuma e huasë e kërkuar: ___________
  8. Kohëzgjatja: __________________

  Kontaktoni zyrën tonë nëpërmjet emailit nën Email: [email protected]

  Të fala,
  Z. Paul Roland

 11. keni nevojë për një hua
  A jeni në një krizë financiare ose keni nevojë për para për të filluar biznesin tuaj? A keni nevojë për një hua për të paguar një borxh ose për të paguar faturat ose për të filluar një biznes të mirë? A keni një vlerësim të ulët të kreditit dhe a keni probleme me marrjen e një hua nga bankat vendore dhe institucionet e tjera financiare? Ja mundësia juaj për të marrë një hua nga Organizata jonë. Ne ofrojmë kredi individëve për qëllimet e mëposhtme dhe shumë më tepër. Kreditë personale, zgjerimi i biznesit, fillimi i bizneseve, arsimi, konsolidimi i borxhit, para e vështirë. Ne ofrojmë kredi me një normë interesi të ulët prej 3%. Na kontaktoni me e-mail: [email protected]
  Çfarë është: +919654763221

 12. Marrja e një kredie të ligjshme ka qenë gjithmonë një problem i madh Për klientët që kanë probleme financiare dhe kanë nevojë për zgjidhje për të. Çështja e kredisë dhe e kolateralit janë diçka që klientët gjithmonë shqetësohen kur kërkojnë një hua nga një huadhënës legjitim. Por .. kemi bërë këtë ndryshim në industrinë e huadhënies.

  prandaj keni nevojë për një hua me një normë interesi të ulët dhe atraktiv 3% ?, ne mund të organizojmë sa më shpejt që të jetë e mundur, Ne ofrojmë Kredi Biznesi, Kredi për Makina, Kredi për Shtëpi e.t.c.

  kështu që nëse po Na kontaktoni me mirësi: petalscreditclub @ hotmail.com, linja telefonike: +1 (314) -474-4211

 13. Mirë se vini,

  A keni nevojë urgjente për hua biznesi apo për të paguar faturat me interes prej 3%? Ne u japim hua individëve dhe bashkëpunojnë organet, duke filluar nga $ 5.000 $ 20 milion maksimale afat prej 1 deri në 30 vjet, nëse po Na kontaktoni me e-mail: ([email protected])

  Ju lutemi të ktheheni tek ne nëse jeni të interesuar, përmes [email protected]

  sinqerisht,
  Demetrios Daniel
   
  Oferta e kredisë prej 3%

 14. Kredi Botërore të Zogjve vijnë dhe përjetojnë ndryshimin

  Ne jemi një kompani e regjistruar, duke u dhënë hua parave atyre që kanë nevojë për ndihmë financiare urgjentisht dhe atyre që u janë mohuar kredi nga bankat atje për shkak të një kredie të ulët kredie.

  Kredi për kredi shkollore, Kredi për shtëpi, Kredi për shtëpi, Kredi për kompanitë (e.t.c) ose ju doni të paguani borxhet tuaja të këqija ose faturat, ose keni qenë më parë të mashtruar nga huadhënësit e rreme të parave?

  Urime që tani jeni në vendin e duhur, financime të besueshme të Kredive të Zogut të Zogut që japin hua me normë interesi shumë të ulët prej 1% ka ardhur për t’i dhënë fund të gjitha problemeve tuaja financiare një herë e përgjithmonë, për më shumë informata dhe pyetje na kontaktoni përmes kompania jonë e – mail: ([email protected])

  (* Kreditë personale Kredi Biznesi (të Sigurta dhe të Pasigurta)

  Të fala,
  Kredi e Shpejtë
  Konsulent i Përgjithshëm
  Kryeshefi Ekzekutiv (C.E.O)
  Zyra Line +1 202 858 4154
  Z. Harrison Peterson

 15. We Facilitate Bank instruments SBLC for Lease and Purchase. Whether you are a new startup, medium or large establishment that needs a financial solution to fund/get your project off the ground or business looking for extra capital to expand your operation,our company renders credible and trusted bank guarantee provider who are willing to fund and give financing solutions that suits your specific business needs.

  We help you secure and issue sblc and bank guarantee for your trade, projects and investment from top AA rated world Banks like HSBC, Barclays, Dutch Ing Bank, Llyods e.t.c because that’s the best and safest strategy for our clients.e.t.c

  DESCRIPTION OF INSTRUMENTS

  1. Instrument: Funds backed Bank Guarantee(BG) ICC-600

  2. Currency : USD/EURO

  3. Age of Issue: Fresh Cut

  4. Term: One year and One day

  5. Contract Amount: United State Dollars/Euros (Buyers Face Value)

  6. Price : Buy:32%+1, Lease: 4%+2

  7. Subsequent tranches: To be mutually agreed between both parties

  8. Issuing Bank: Top RATED world banks like HSBC, Barclays, ING Dutch Bank, Llyods e.t.c

  9. Delivery Term: Pre advise MT199 or MT799 first. Followed By SWIFT MT760

  10. Payment Term: MT799 & Settlement via MT103

  11. Hard Copy: By Bank Bonded Courier

  Interested Agents,Brokers, Investors and Individual proposing international project funding should contact us for directives.We will be glad to share our working procedures with you upon request.

  Name: Muhammed Emir Harun

  Contact Mail :[email protected]

  Skype: [email protected]

 16. Menaxhimi i pasurisë në St James ofron shumë mundësi për të marrë një hua
  2% në vit.
  – Kreditë personale
  – Lëvizjet dhe huatë për pasuri të paluajtshme
  – Kredi për biznese
  – Kredi për investime.
  Për më shumë informacion, ju lutemi kontaktoni:
  E-mail: [email protected]
  adresa e internetit: https: //www.sjp.co.uk/

 17. A keni nevojë për një hua urgjente? Ne japim kredi biznesi, kredi personale, kredi studentore, kredi për makinat Etj, Nëse jeni të interesuar na kontaktoni përmes: ([email protected])

  Oferta urgjente e kredisë.

 18. Diten e mire,

  Unë jam një kreditues privat i regjistruar. Ne lëshojmë kredi që ndihmojnë njerëzit dhe kompanitë të cilët kanë nevojë të përditësojnë pozicionin e tyre financiar në mbarë botën me norma interesi vjetore shumë të ulëta prej 2% gjatë një viti, për një periudhë 30-vjeçare të ripagimit kudo në botë. Do të lëshojmë kredi prej 5.000 deri 100.000.000 euro. Kreditë janë të siguruara mirë dhe prioriteti ynë është të sigurojmë siguri maksimale. Personi që ju intereson duhet të më kontaktojë me email ([email protected])

  Oferta e kredisë.

 19. Unë jam një huadhënës para, i ofrojnë kredi gjatë gjithë ditës, i ofrojnë kredi personale si dhe hua biznesi, dhe i ofrojnë kredi afatshkurtër dhe afatgjatë kështu që nëse jeni të interesuar, nuk ka problem, dua që ju të kontaktoni me mua tani me adresën time e-mail ([email protected])

  Oferta e kredisë.

 20. A keni nevojë për një kredi të rehatshme për kënaqësinë tuaj? Ne ofrojmë kredi të përballueshme me normë interesi prej 2% në dispozicion për huamarrësit vendas dhe ndërkombëtarë. Ne jemi të certifikuar, të besueshëm, të besueshëm, efikas, të shpejtë dhe dinamik dhe të bashkëpunojmë. ne japim kredi afatgjate prej dy deri në pesëdhjetë vjet maksimale.
  na kontaktoni në: [email protected]

 21. DËSHMIT MBI MËNYRËN E KRIJIMIT TË NJERIUT NGA NJË KREDITË E VËRTETË DHE E MIRË
  KOMPANIA THOTË KELVIN KREDI KOMPANIA. Unë jam shumë i lumtur sot
  DHE Zoti BLES KELVIN KREDI KOMPANIA.

  OFERTA E ZOTIT URGJENTE APLIKOHEN TANI.
  Përshëndetje,
  Emri im është Znj. MARTHA LOGAN, jam nga CHICAGO USA, jam e martuar, e kam
  qenë në kërkim për një kompani të mirëfilltë të kredisë për 5 muajt e fundit dhe
  të gjitha i mori ishte një grup mashtrimesh që më bëri të besoja dhe në fund
  e ditës, ata morën paratë e mia pa dhënë asgjë në këmbim, të gjitha
  shpresa ime ishte e humbur, u hutua dhe u frustrua, e gjeja shumë
  e vështirë për të ushqyer familjen time, kurrë nuk kam dashur të kem ndonjë gjë për të bërë
  me kompanitë e huasë në internet, kështu që unë shkova të huazoja para nga a
  mik, i thashë të gjitha asaj që ndodhi dhe ajo tha se ajo mund të më ndihmojë, kjo
  ajo njeh një kompani të huasë që mund të më ndihmojë me çdo shumë të kredisë
  të nevojshme nga mua me një normë interesi shumë të ulët prej 2%, që ajo mori vetëm një
  hua prej tyre, ajo më drejtoi se si të aplikohesha për kredi, e bëra
  ashtu siç më tha, i aplikova me ta në Email: ([email protected]),
  Unë kurrë nuk besova, por unë u përpoq dhe të mia
  surprizë më e madhe kam marrë kredi brenda 24 orëve, unë nuk mund të besoj,
  Unë jam i lumtur dhe i pasur përsëri dhe unë jam duke e falënderuar Perëndinë se një hua të tillë
  kompanitë si ky ende ekzistojnë mbi këtë mashtrimet në të gjithë vendet,
  ju lutem i këshilloj të gjithë ata që kanë nevojë për kredi për të shkuar
  ([email protected]) ata kurrë nuk do të dështojnë, dhe
  jeta juaj do të ndryshojë si imi.
  Kontaktoni me shpejt Kelvin Loans COMPANY sot dhe merrni kredi nga ta,
  Zoti bekon kompaninë e kredisë kelvin për ofertën e tyre të mirëfilltë të kredisë.
   Sigurohuni që të kontaktoni Kelvin Loan për huanë tuaj sepse kam marrë huanë time
  me sukses nga kjo kompani pa stres.

  Ju lutemi kontaktoni ata nëse janë të interesuar për më shumë informacion nëpërmjet kontaktit të tyre më poshtë

  EMAIL: [email protected]
  WhatsApp: +2348130283464

 22. OFERTA E ZOTIT URGJENTE, APLIKOJNË SIPAS NËSE KENI NEVOJË PËR NJË KREDITË URGJENTE TË ÇDO LLOJ.
                    ([email protected])

    Ju jeni të mirëpritur në këtë kompani në këtë kompani Ne japim kredi personale
  dhe kreditë e biznesit për një normë interesi prej vetëm 2%, ne ofrojmë kredi nga
  $ 4.000 dollarë në $ 5.000.000 dollarë,
    Nëse keni nevojë për një hua për biznesin tuaj ose për të paguar borxhet tuaja, ju lutemi na kontaktoni sa më shpejt që të jetë e mundur për të përpunuar formularin e kredisë për aplikim

  FORMULARI I APLIKIMIT TË KËRKESAVE MBI FITON DHE KTHEHET TANI.

  1. Emri i plotë: _________________
  2. Numri i telefonit: __________________
  3. Shteti: ___________________
  4. Seksi: _____________________
  5. Profesioni: _______________________
  6. Të ardhurat mujore: ______________
  7. Shuma e Huasë e kërkuar: ___________
  8. Kohëzgjatja: __________________
  9. Mosha: _______________________

  Kontaktoni zyrën tonë me emailin më poshtë Email: [email protected]
  WhatsApp: +2348130283464

  Të fala,
  Kelvin Kredi.

 23. OFERTA E ZGJEDHSHME E ZGJEDHURA APLIKONI TANI.

  Diten e mire,

  Të dashur huamarrës, Përshëndetje nga firma e kredisë WILLIAMS.
  Jemi Huadhënës të Huasë të Certifikuar që ofron kredi për njerëzit që janë në
  nevoja e kredive, Ne japim kredi për projektin, biznesin, taksat, faturat,
  dhe kaq shumë arsye të tjera. Ne operojmë me normën e interesit prej 2%. Ka
  më shumë për të fituar duke marrë një kredi nga kjo kompani, kështu që A keni nevojë për një
  kredi? A jeni në borxh? Doni të filloni një biznes dhe nevojë
  të holla? A keni nevojë për kredi apo fonde për ndonjë arsye? Ndihma juaj është
  më në fund këtu, si ne japim kredi për të gjithë në një të lirë dhe
  normë interesi të përballueshme prej vetëm 2%, nëse jeni të interesuar me mirësi
  na kontaktoni sot në
  : ([email protected])
  dhe të merrni kreditë tuaja sot. Për më shumë informacion në lidhje me shërbimet tona, ju lutem na leni
  e di shumën e kredisë që ju nevojitet dhe kohëzgjatjen e huasë.

  ne japim sa vijon;

  * Kreditë personale (të sigurta dhe të pasigurta)
  * Kredi Biznesi (të Sigurta dhe të Pasigurta)
  * Kredi për konsolidim dhe shumë më tepër.

  Ne jemi të certifikuar, të besueshëm, të besueshëm, efikas, të shpejtë dhe dinamik.
  Nëse jeni të interesuar ju lutemi na kontaktoni në:
  [email protected]

  WhatsApp: +2348027965239

  Paç fat,
  Kujdesit të konsumatorëve.
  SHOQËRIA E KREDISË WILLIAMS.

 24. Përshëndetje,
  A po kërkoni një hua hipotekare, kredi për makinë ose një hua për të rritur biznesin tuaj dhe për të paguar borxhet tuaja? kompania jonë ofron çdo lloj kredie për individët dhe kompanitë, me një normë interesi shumë të ulët prej 2%. Të gjithë ju duhet të bëni është të kontaktoni me mua direkt me adresën time e-mail, dhe ne do të japë të gjitha nevojat tuaja të kredisë sot. Më poshtë është adresa jonë e postës elektronike:
  [email protected]

 25. Përshëndetni të gjithë atje, unë shpresoj se ju të gjithë jeni në rregull? Emrat e mi janë znj. Melissa Nicholas, kam ardhur nga Kansas, disa muaj më parë isha thithur në një situatë të keqe financiare dhe kisha nevojë për një hua urgjente për të paguar faturat e mia dhe për t’u kthyer në këmbët e mia financiarisht për shkak të gjendjes time të tanishme financiare që banka ime refuzoi për të më dhënë një hua kështu që unë u la pa ndonjë mundësi tjetër sesa të kërkoja një hua të pasiguruar online, në procesin e hulumtimit tim unë isha viktimë e mashtrimit dhe kam humbur gati 750 dollarë dhe isha në telashe më shumë dhe pothuajse i dhashë up shpresat e gjetjes së një kredie derisa gjeta një postim online post ishte një dëshmi e përbashkët e Z. Frank nga Shtetet e Charleston që dëshmon se si ai mori $ 50,000 nga Kathy Finance Inc pas leximit të postit unë vendosa të kontaktoni Kathy Finance Inc nëpërmjet kontaktoni me e-mail në post, kërkesa ime e pasiguruar e kredisë prej $ 350,000 u miratua brenda 72 orëve nga kërkesa ime dhe kredia ime u pagua në llogarinë time bankare pa asnjë lëshim.

  Unë dua të shpreh mirënjohjen time të thellë dhe gjithashtu të këshilloj kërkuesit e kredisë që të jenë shumë vigjilente, sepse ka shumë përhershme atje me qëllimin e vetëm të mashtrimit të huamarrësve të pafajshëm, kështu që ju djema duhet të jeni të kujdesshëm dhe vigjilentë .. për ata të cilët kanë nevojë për një hua që ju rekomandoj Kathy Finance Inc, ju mund të kontaktoni kompaninë me e-mail: ([email protected])

  Faleminderit që lexova dëshminë time, ju uroj fat.

  juaj
  Melissa Nicholas.

 26. A keni nevojë për një hua për biznesin tuaj, ose për përdorim personal? Oferta jonë ofron kredi me një normë interesi të ulët prej 2% .. A keni menduar për marrjen e një kredie? Ndoshta ju jeni refuzuar nga banka juaj lokale? përgjigjeni për më shumë informacion nëpërmjet: (georgeanderson.loanfirm255(a)gmail.com) Klient serioz vetëm nëse nuk jeni i interesuar keni nevojë për një kredi me mirësi të injoroni këtë mesazh Faleminderit!

  Oferta e huasë.

 27. A keni nevojë për një hua urgjente të çfarëdo lloji? Kredi për të pastruar borxhin ose për të marrë hua paratë tuaja. Për të përmirësuar biznesin tuaj ju jeni refuzuar nga ndonjë bankë dhe institucione të tjera financiare? A keni nevojë për një hua apo peng? Ky është vendi për të parë, ne jemi këtu për të zgjidhur të gjitha problemet tuaja financiare. Ne marrim hua nga publiku. Nevojë për ndihmë financiare me një kreditor të keq që ka nevojë për para. Për të paguar për investime biznesi me një normë të arsyeshme prej 2%, më lejoni të përdor këtë medium për t’ju informuar se ne ofrojmë ndihmë të besueshme dhe të dobishme dhe do të jemi të gatshëm t’ju japim juve. Na kontaktoni sot me email: ([email protected])

  Oferta e kredisë.

 28. Përshëndetje të gjithëve, unë jam këtu për t’ju treguar të gjitha rreth Kredisë Credit Loan Company. Ato ofrojnë shërbime personale për kredi në të gjithë globin. Ata përpiqen të japin shërbime me cilësi të lartë dhe kënaqësi të madhe të klientëve, të gjitha duke i bërë shërbimet financiare më të kapshme. Ata krenohen me angazhimin e tyre ndaj klientëve të tyre; Ata japin, kredi personale, hua Auto, kredi biznesi / investime, hua afatshkurtër dhe afatgjatë. Ju mund t’i kontaktoni ata për një hua të përballueshme tani me normë interesi prej 2%. Kontaktoni ata tani në Email: [email protected] ose WhatsApp: +19292227999

 29. KREDI! …. KREDI !! ….. KREDI !!! ….. KREDI !!!!

  Ky është Kennod Loan Plc, një kompani private e kredisë që jep një mundësi për mundësi të jetës. A keni nevojë për një hua urgjentisht për të paguar borxhet tuaja, ose keni nevojë për një hua për të përmirësuar biznesin tuaj? Ju jeni refuzuar nga bankat dhe institucionet e tjera financiare. A keni nevojë për një hua konsolidimi ose një hipotekë? duke kërkuar për Morea, sepse ne jemi këtu për t’i bërë të gjitha problemet tuaja financiare një gjë të së kaluarës. Ne u japim hua individëve që kanë nevojë për ndihmë financiare, që kanë një kredi të keqe ose kanë nevojë për para për të paguar faturat, për të investuar në biznes me një normë prej 2% në vit deri në 50 vjet periudhë të ripagimit kudo në botë. Ne bëjmë ndihmë të besueshme dhe përfituese dhe do të jemi të gatshëm të ofrojmë kredi. Ne ofrojmë kredi që variojnë nga $ 5,000 deri në 20 milionë dollarë amerikanë. Kreditë tona afatgjata pa dënime të hershme të fitimit kanë ndihmuar shumë nga klientët tanë në të gjithë botën. Për pyetje dhe aplikim,

  Emri i plote: ……….
  Shuma …………
  Numri i telefonit:…….
  Të ardhurat mujore: ………….
  vendi ………………………….
  Qëllimi i Lona ………
  Kohëzgjatja ………

  na kontaktoni sot me e-mail: ([email protected])

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.

Kthehu