• |
ide | kryesore

FIFA do të paguajë 14 mijë euro në ditë për Neymar. Nga dëmtimi i tij fiton vetëm Barcelona

Arkiva, Sport
neymar.jpg

Neymar është në gjendje të mirë shëndetësore dhe arrin të ecë pa paterica, sic tregohet në një kamera të fshehtë të televizionit ESPN. Dëmtimi i tij i kushtoi shumë Brazilit, por më shumë duket se do t’i kushtojë FIFA –s. Nëse nuk do të mund të luajë deri më 2 gusht, FIFA do t’i paguajë Barcelonës 14 mijë euro në ditë. Shifra e dëmshpërblimit përllogaritet në bazë të pagës së lojëtarit. Ai paguhet 5.1 milionë euro në sezon dhe sipas gazetës spanjolle, Marca, rezulton se shifra e saktë që FIFA duhet të derdhë në arkën e klubit katalanas është 13.972 euro në ditë. Sipas stafit mjekësor të kombëtares së Brazilit, Neymar duhet të qëndrojë jashtë fushës për 45 ditë. Në përfundim, përllogaritet se fitimi i Barcelonës do të jetë rreth 238 mijë euro.