• |
ide | kryesore

SHBA, martohen dy plaka 90 vjeçare

Arkiva, Stil
plakatttt.jpeg

Dashuria nuk njeh moshë por as gjini. Dy gra të moshës 91 dhe 90 vjeçare u lidhën në martesë në shtetin e Iowas në SHBA, pas një marrëdhënie të gjatë dashurie të nisur në vitin 1942. Vivian Boyack dhe Alice Dubes zgjodhën të marthen në një ceremoni intime vetëm me familjarë dhe miq. Të dy gratë u njohën në vendin e tyre të lindjes dhe kanë ruajtur një marrëdhënie dashurie prej më shumë se 72 vjetësh. Gratë e kanë festuar dashurinë e tyre duke vizituar të gjitha shtetet e Amerikës. Vivian ka qenë mësuese ndërsa Alice ka punuar në administratë. Të dyja thanë se në marrëdhënien e tyre që ka zgjatur për më shumë se 7 dekada, ia kanë kaluar shumë mirë me njëra tjetrën.