• |
ide | kryesore

Zbulohet pse meshkujt pëlqejnë të pasmet e mëdha

Arkiva, Stil
kim as.jpg

Jennifer Lopez, Kim Kardashian, Nicki Minaj… duket se kanë hyrë në botën e meshkujve për një arsye të vetme. Gjithnjë e më shumë, femrat me të pasme të mëdha janë në qendër të vëmendjes së medieve rozë por edhe më të pëlqyerat nga meshkujt. Kjo për një arsye primitive. Sipas profesorit të psikologjisë në Universitetin e Teksasit, David Buss meshkujt pëlqejnë të pasmet pasi nga ato marrin shenjën që femra është e aftë për riprodhim. Meshkujt, gjatë evolucionit kërkonin femra fertile dhe femra duhet të ishte mjaftueshëm e mbushur që truri të merrte sinjalin që ajo është e aftë për të mbetur shtatzënë. “Kur vjen puna tek seksi, është diçka kafshërore dhe e pisët”, shpjegon eksperti, Erik Garrison.