• |
ide | kryesore

Fotot e rralla të Adolf Hitler me ngjyra

Arkiva, Stil
dolfi1.jpg

Miliarda fjalë, qindra libra dhe artikuj të panumërt, në gazeta, revista dhe media online janë shkruar në lidhje me Adolf Hitlerin. Shumica e këtyre shkrimeve kanë kerkuar të provojnë në disa pika, për të shpjeguar ose të paktën të shqyrtojnë se si një njeri i papërshkrueshëm, artist i dështuar ishte në gjendje të bëjë miliona njerëz të ecin sipas vullnetit të tij dhe për më tepër të çojë një kontinent të tërë dhe të tërheqë shumicën e globit në një luftë katastrofike. Çfarëdo e vërtetë për të, burimi kryesor i karizmës së tij të ligë nuk është e thjeshtë të shpjegohet. Gazeta amerikane “LIFE” ka sjellë ditët e fundit një album me fotografi të rralla të diktatorit. Ato janë të paktat foto me ngjyra të realizuar nga fotografi i tij personal Hugo Jaeger dhe që më pas i ka fshehur në SHBA ku jetoi si emigrant.