• |
ide | kryesore

Shpallet i pafajshëm pas 39 vite burg. Shikoni reagimin kur lirohet

Arkiva, Syri i Lapsit
i-burgosuri.jpg

Ky është Ricky Jackson, dënimi për vrasje i të cilit në vitin 1975 u bazua nga dëshmia e një fëmije 12-vjeçar. Me ndihmën e një Projekti të Pafajësisë në Ohio, ai u gjet i dënuar gabimisht. Gjykatësi përmbysi akuzat që e ngarkojnë Jacksonin për vrasje sepse dëshmia e djalit 12-vjeçar u gjet më vonë të jetë një gënjeshtër. "Mendoj se shumë njerëz do të dëshironin që ta urrejë atë person dhe të mbajë armiqësi ndaj tij, por jo", ka thënë ndër tjerash Jackson.