• |
ide | kryesore

Ky është rrjeti social që kontrollohet më lehtë nga qeveritë

Arkiva, Planet
UpkPfA5XLjh6gIUasaFdkR2d19KNv8FCEJh4tsbIQH0=--.jpeg

Kolosët si Apple, Adobe, Yahoo!, Google, Microsoft dhe Twitter e mbrojnë privatësinë përdoruesve të tyre. Ka dështuar në këtë drejtim vetëm WhatsApp, një nga aplikacionet më popullorë dhe që përdoret nga mbi 1 miliard persona në botë. Është rezultati i studimit të Electronic Frontier Foundation, që ka përgatitur një raport për kompanitë e mëdha të internetit dhe qeveritë apo administratat që merren me shërbimet e informacionit. Ky software që kontrollohet nga Facebook lë të hapur (gati totalisht) mundësinë që qeveritë dhe agjencitë e sigurisë të kontrollojnë bisedat, videot, fotot e shpërndara nga përdoruesit. Pas WhatsApp, ndër ata që kanë marrë një notë mesatare për sigurinë janë Pinterest, Reddit, Snapchat, Tumblr, Linkedin e Amazon./lapsi.al/