• |
ide | kryesore

Sa me dashuri e prisnin kosovarët diktatorin jugosllav Tito (video e vitit 1979)

Arkiva, Planet
tito.jpg

Nuk janë vetëm shqiptarët e shqipërisë të prekur nga sindroma e përuljes para liderëve të mëdhej. Edhe në anën tjetër të kombit, në Kosovë i përuleshin me të njëjtin nënshtrim diktatorit jugosllav Josip Broz Tito. I​sh-udhëheqësi komunist jugosllav, Josip Broz Tito, ka bërë dy vizita në Kosovë. Të parën e pati shumë të shkurtër në stacionin e trenit në Mitrovicë dhe të dytën në vitin 1979. Në këtë të dytën, Tito kishte ardhur me aeroplan në Aeroportin e Kosovës i ndërtuar më parë, më 1965. Gjatë gjithë xhirimit shihet se si kosovarët e pritën udhëheqësin me valle e kostume shqipe e madje edhe me flamur shqiptar krahas atij jugosllav.


Për më shumë shihni videon e mëposhtëme te publikuar nga Indeksonline: