• |
ide | kryesore

Objektet e para të zbuluara pranë tunelit ku është treni nazist i mbushur me ar (foto)

Arkiva, Planet
vavavsss.jpg

Zbuluesit e thesarit të groposur bashkë me trenin nazist kanë treguar sendet e para të gjetura në tunelin pranë tij. Është një shqiponjë naziste, monedha ari dhe disa zbukurime të Luftës së Dytë Botërore. Sipas tyre kjo ishte prova që bindi autoritetet se ata kishin rënë në gjurmë të treenit të bushur me ar dhe të groposur nga nazistët në fund të luftës. Të dy këta persona mbeten ende anonimë, por ata kanë pranuar të flasin për gazetën “Daily Mail” dhe zbulimit të tyre në Poloni.

Haul: They say coins like these could be just a fraction of what is hidden in the tunnel


“Ka shumë nga këto në vendin ku kemi gërmuar ne. Nëse zbulohet i gjithë treni atëherë me siguri do të ketë më shumë nga thesari i fshehur nga nazistët”- thanë ata. Edhe fotot e bëra me anë të radarëve tokësore tregojnë ekzistencën e trenit të blinduar në atë tunel sekret, ndërsa dyshimet janë se brenda tij ka bizhuteri, ar dhe vepra arti që mund të kalojnë 250 milion dollarë. Dyshohet se ato janë vjedhur në një pallat rus (foto më poshtë).

Different kind of treasure: There is some speculation it may not be gold inside the train, but pieces of art - and even the long-lost Amber Room, stolen from Russia in 1941, which has not been seen since 1945

Të dy personat kanë kërkuar 10% të vlerës ndërsa ata e mësuan vendin sekret nga një ish-ushtar nazist që rrëfeu vendin e trenit në prag të vdekjes. Ministria polake e Kulturës ka pranuar se në tren mund të ketë armatim, por ndoshta edhe bizhuteri, vepra arti dhe dokumente. Sipas saj trenat e blinduar përdoreshin për të transportuar objekte me vlerë të madhe. Për shkak të frenezisë së shumë personave që janë nisur drejt vendit të dyshuar autoritetet e kanë bllokuar zonën me disa kilometra larg dhe nuk lejojnë afrimin e personave në një reze prej 4km. /lapsi.al/

History: It probably isn't surprising that coins from the Third Reich are in the area, considering the regime set up its local headquarters at the castle, even preparing for a visit from Adolf Hitler

Discovery: The train is said to be hidden under this forest in southern Poland - and people are now calling on the authorities to dig it up once and for all, to stop people flooding into the area

Expert: Walbrzych resident Tadeusz Slowikowski has been hunting for the mysterious Nazi gold train ever since he first heard of its existence back in the 1950s, from a man he rescued from being attacked. Here he shows a picture of where he believes the the tunnel entrance used to be

Murdered: Slowikowski claims this family were shot dead by the Nazis because they saw them hiding the train

(Personi më sipër u vra nga nazistët sepse pa vendin ku u fsheh treni)

Fenced off: Police are now guarding the site, which has been inundated by treasure hunters from all over

Secret service: Government agents in a blacked out van were at the site seen setting up sophistacted monitoring equipment to keep out prying eyes ahead of military investigations into what is inside the tunnel

Abandoned: Finds like this helmet could just be what was left behind when the Nazis fled in 1945

Tales: There are many legends about the tunnels which stretch out under the Ksiaz castle, and some locals are dismissing the latest excitement as just another storm in a teacup over nothing at all

Spotted: The Polish authorities have poured fuel on the fire by saying they have now seen proof of a 100 metre train under the hill which left them '99 per cent' convinced it really does exist. But doubts now persist

 

Kthehu