• |
ide | kryesore

Gjendet në Berlin koka 3.5 ton e Leninit (foto)

Arkiva, Planet
lenin.jpg

Pasi qëndroi 25 vite e groposur, koka gjigante prej graniti e liderit komunist Lenin është zbuluar në një pyll në periferi të Berlinit dhe mund të rikthehet në kryeqytetin gjerman. Në vijim të ngjarjeve të shembjes së murit të Berlinit, statuja 19 metra e lartë u copëtua në 120 pjesë dhe u gropos me urdhër të kryebashkiakut të kohës Eberhard Diepgen. Koka peshonte 3.5 ton dhe u zbulua rastësisht nga regjisori amerikan Rick Minnich. Koka do të bëhet pjesë e një kompleksi kulturor. Statuja u dizenjua nga Nikolai Tomsky, dhe u inaugurua në 19 prrill 1970./lapsi.al/


Foto 2


Foto 4

Foto 8

Foto 9

Foto 10

Foto 12

Foto 20 Foto 23 Foto 24
Kthehu