• |
ide | kryesore

FOTO/ Shihni ashensorin më të frikshëm në botë

Arkiva, Planet
ashensori.jpg
Maja e malit Birgenstok në Zvicër ofron pamje panoramike të Alpeve, liqenit dhe qytetit Lucern.
 
Por, për tu ngjitur në majen 1.127 metra të lartë, duhet më parë të hipni në ashensorin një shekull të vjetër, të quajtur Hameshvand, i cili është ashensori më i lartë i jashtëm në Evropë.
 
Ashensori i çon udhëtarët nëpër vende shkëmbore, ndërsa kalon 153 metra për një minutë. Nëse e përjetoni rrugën pa marramendje atëherë mund të arrini në maje të malit.
 
Ashensori është ndërtuar në vitin 1905, nga druri. Në vitin 1935, ai është renovuar dhe është bërë ashensori më i shpejtë në botë. 

 

Kthehu