• |
ide | kryesore

VIDEO/ Mbreti i Norvegjisë nuk i jep dorën kryeministrit italian

Arkiva, Syri i Lapsit
o-RENZI-HARALD-facebook.jpg

Mbreti i Norvegjisë, Haraldi V ka refuzuar t’i japë dorën kryeministrit italian Matteo Renzi.


Mbreti norvegjez është duke zhvilluar një vizitë në Itali dhe gjatë pritjes nga kryeministri italian ka ndodhur edhe incidenti.


Renzi i zgjat dorën, por miku nuk ia kthen me të njëjtën mënyrë.

Çfarë ndodhi?

Mbreti “refuzoi” t’i zgjasë dorën kryeministrit vetëm për shkak të protokollit. Ai ruan traditën e vjetër se një mbret është më lart se të gjitha pushtetet.

Kjo në mënyrë simbolike pasi tashmë edhe mbretëritë janë të tilla në Europë.  

Megjithatë Haraldi i pestë ka zbatuar traditën duke mos i zgjatur dorën. 

Kthehu