• |
ide | kryesore

Varret e çuditshme të shqiptarëve të Malit të Zi (foto)

Arkiva, Stil
VARRET-malesi.jpg

Bëhet fjalë për varrezat e Vuksanlekajve në Malësinë e Malit të Zi.

Ata janë varreza pa emra dhe vetëm me simbole të gdhendura në gurë dhe që konsiderohen si të vetmet në hapësirën e Ballkanit.


Ngjajnë si varre alienësh.

Specialistë të kësaj fushe vlerësojnë se këto varreza duhet të studiohen, të identifikohen dhe të mbrohen si një trashëgimi e veçantë materiale në zonën e Malësisë.

Varreza ka tërhequr vëmendjen e studiuesve nga disa vende të botës.

varr-monumental 11854710
Kthehu