• |
ide | kryesore

Historia rrënqethëse e djalit të Stalinit

Arkiva, Planet
stalin.png
Për dekada me radhë, ka patur shumë dyshime se Yakov Dzhugashvili, i madhi i djemve të Stalinit, iu dorëzua trupave pushtuese gjermane dhe nuk u kap rob. Dosjet në arkivat ruse tregojnë se dyshimi mund të jetë i vërtetë. A ishte tradhtar djali i Stalinit? Edhe pas vdekjes së Stalinit, djali i tij nuk u përmend askund. Fati i tij u bë i njohur, edhe pse shumë dokumente ende mbeten sekret, kur udhëheqësi i partisë Mikhail Gorbachev hapi për publikun arkivat gjatë epokës së perestrojkës.