• |
ide | kryesore

Studim:Seksi rastësor është shumë i rrezikshëm

Arkiva, Stil
couple-making-love-kissing-wallpapers-12.jpg

Bazuar nga një studim i ri përgjigja është po.

Kërkimet e këtij studimi nuk e besojnë fare një gjë të tillë. Pas anketimit të burrave dhe grave heteroseksual rreth moshës 18 vjeçe, studjuesit nxorën se adoleshentët të cilët kanë ngacmuar seksualisht të tjerët u ka ndodhur të kenë pasur më shumë seks të rastësishëm se tjerët. EurekAlert raporton se ata që kanë ngacmuar seksualisht të tjerët, gjithashtu fantazojnë më shumë për seks të rrallë.  Prirja ndaj seksit rastësor nuk është gjetur vetëm tek njerëzit që kanë ngacmuar seksualisht të tjerët, por sipas studimit njerëzit të cilët janë ngacmuar seksualisht nga të tjerët kanë një prirje më të madhe për seks rastësor. Kur studjuesit u pyetën nëse konstatimet e tyre kanë për qëllim të fajësojnë viktimën, njëri nga studjuesit ka thënë me zë të lartë, “ Abolutisht jo ! Ne kemi duke u përpjekur të kuptojmë mekanizmat psikologjike që përbëjnë bazamentin e ngacmimeve”. Lidhja midis ngacmimit seksual dhe seksit rastësor mund të jetë vetëm rezultat i faktit se njerëzit që kanë kryer më shumë marrdhënie seksuale rastësore janë më shumë të ekspozuar ndaj partnerëve seksualë. 


Kthehu