• |
ide | kryesore

Ushtrime për ata që rrinë gjatë para kompjuterit

Arkiva, Stil
office-stretch-w-780x439_1463304068-8661794.jpg

Për t’i parandaluar situatat ku e keni të vështirë të uleni në qëndrim të drejtë, si dhe t’i parandaloni kokëdhimbjet dhe muskujt e tkurrur të supeve dhe qafës, duhet ta ndani pak kohë për ushtrime. Këto dy ushtrime të thjeshta me siguri do t’ju ndihmojnë, transmeton Telegrafi.

Zgjatja e muskujve të gjoksit


Gjoksin e keni të shtrënguar, sepse gjithë ditën i mbani duart para trupit në pozitë të panatyrshme. Shtypja në tastierë dhe përdorimi i miut mund ta shkaktojnë shkurtimin e muskujve të gjoksit.

Shtrija e duarve përpara për disa orë në ditë kontribuon në pamjen tuaj të kërrusur, dhe kështu mund ta jepni përshtypjen që jeni të lodhur dhe të plogësht. Prandaj, zgjatni muskujt e gjoksit kështu:

• Pjesën e brendshme të parakrahut mbështeteni në një kornizë të derës së hapur, pak më lart se lartësia e supit

• Kthehuni nga dera derisa nuk e ndieni shtrirjen e muskujve të gjoksit

• Qëndroni në këtë pozicion për 15 sekonda, pastaj përsëriteni me anën tjetër. Bëjeni këtë ushtrim dy herë në ditë.

Kthehu