• |
ide | kryesore

Ushqimet të cilat nuk keni nevojë t’i ruani në frigorifer

Arkiva, Stil
dom-780x439.jpg

Kur vjen puna te ruajtja e ushqimeve, ka shumë debate se si dhe ku duhet të ruhen ato. Ta ruani gjalpin në frigorifer apo mos ta ruani.

Një nga ushqimet më të diskutuara në fushën e ruajtjes së ushqimit është gjalpi. Njerëzit kanë debatuar gjatë nëse duhet apo jo dhe sa kohë duhet të mbajnë gjalpin në frigorifer. Gjalpi direkt nga frigorifer është shumë i vështirë për t’u përhapur dhe çfarë të mirë ka nga kjo?


Ruani  hapësirën në frigorifer ​​duke transferuar këto ushqime çuditërisht  të qëndrueshme nga frigoriferi  në dollap, ushqimin do ta shijoni më shumë,njëkohësisht do të keni më shumë hapësirë ​​në frigorifer.

Gjalpi

Pasi që, gjalpi është kryesisht yndyrë (zakonisht rreth 80% yndyrë), gjë që e bën atë më pak tërheqës ndaj bakterieve sesa produktet tjera me përmbajtje të lartë të ujit. Gjithashtu shumë lloje të  gjalpit  janë prodhuar me qumësht  të pasterizuar, gjë që i bën ata edhe më pak të prirur ndaj rritjes bakteriale .

Mjalti

Temperaturat e ulëta shkaktojnë që mjalti të kristalizohet,duke e bërë atë të kalojë nga tekstura viskoze në të ngurtë .

Frutat citrik

Limoni ,portokalli, grejfruti .Natyra u ka dhënë lëkurë të fortë  atyre për një arsye  ,kështu që  mund ti bëjnë ballë ambientit dhe ndryshimeve të jashtme.

Domatet

Nëse dëshironi t’ua ruani shijen dhe teksturën që I karakterizon domatet  atëherë kurseni ato nga ftohtësia e  frigoriferit.

Kthehu