• |
ide | kryesore

Çmenduri në internet/ A ka diçka që nuk shkon në këtë foto?

Pikante

Qindra përdorues të rrjeteve sociale kanë vënë në dukje diçka që nuk shkon në këtë fotografi. Në pamje të parë, në foto duket një burrë dhe një grua, të dy duke ecur përkrah njëri-tjetrit në trotuar. Siç vënë në dukje ata, burri e ka lejuar gruan të ecë në anën e gabuar të trotuarit, në anën pranë rrugës.


“Jam i sigurt se gjysma ju djemve as nuk e dini se çfarë është e gabuar me këtë foto”, – shkruan një vajzë në Twitter.


Sipas revistës “Modern Gentleman”, meshkujt në rrugë duhet të ecin në krahun e djathtë. Por krahu i djathtë është gjithashtu krahu i nderit, nëse ecni përkrah një femre apo të moshuari.

Megjithatë kjo aplikohet kur rruga nuk paraqet rrezik. Femrat dhe të moshuarit duhet të ecin në anën e sigurt.

“Ky zakon daton nga mesi i mesjetës kur kalorësit mbanin shpatën në anën e majtë duke e mbajtur krahun e djathtë të lirë, pasi krahu i djathtë ishte “krahu i luftës”.


Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.