• |
ide | kryesore

Sërish protesta në Rumani, mijëra veta kundër ligjit për korrupsionin

Planet

Mbi 10 mijë persona kanë protestuar në Bukuresht kundër një ligji që, sipas kritikëve, do të bënte më të vështirë ndëshkimin e rasteve të korrupsionit në nivelet e larta.


Me thirrjen “Drejtësi, jo korrupsion”, protestuesit janë mbledhur përpara zyrave të qeverisë në kryeqytetin rumun, por edhe në qytete të tjera si Cluj dhe Isai.


Parlamenti i Rumanisë ka në plan të aprovojë një sërë ligjesh që sipas manifestuesve do ta vënë sistemin e drejtësisë nën një ndikim më të madh politik. Mijëra prokurorë rumunë, por edhe Komisioni Europian dhe presidenti Klaus i kanë kritikuar propozimet e reja.


Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.