• |
ide | kryesore

(FOTO) Shikoni burgjet nëpër botë, në çfarë kushtesh jetojnë të dënuarit

Stil

Gjithnjë e më shumë njerëz janë prapa hekurave. Mendohet se mbi 10 milionë persona janë duke u mbajtur në burgje në mbarë botën, si të paraburgosur ose si të dënuar.


Në krahasim me vitin 2000, numri i përgjithshëm i grave që janë në burg është rritur me rreth 50%, ndërsa popullsia e meshkujve në burgje është rritur me rreth 18%.


Por, normat e popullsisë së burgjeve ndryshon shumë në të gjithë globin. Për shembull, Shtetet e Bashkuara kanë 698 të burgosur për çdo 100,000 qytetarë, ndërsa Danimarka ka 61.

Një i burgosur në një vend mund të ketë qasje në instrumente muzikore dhe video-lojra, ndërsa në një tjetër mund të vuajë për letër higjienike.

Më poshtë do ju tregojmë se si vende të ndryshme i trajtojnë të burgosurit e tyre.

 

 

 

 

 

 

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.

Kthehu