• |
ide | kryesore

Sipas një studimi, mëmësia ndikon në shëndetin mendor

F1, Stil

Një studimI të botuar në revistën “Sex Roles” nxorrin në pah se  gratë janë ende duke bërë pjesën më të madhe të punëve shtëpiake dhe po paguajnë  këtë me shëndetin mendor.

Eshtë bërë një rrugë e gjatë dhe tani burrat po ndihmojnë më shumë me punët dhe përgjegjësinë e fëmijëve, megjithatë; “Shumica e grave ende merren me pjesën më të madhe të “punës së padukshme “të një shtëpie.

Gratë që merren me shumicën apo të gjitha detyrat e shtëpisë, janë raportuar se ndihen të tronditura dhe madje bosh.

Studimi hulumtoi pothuajse 400 gra që kishin fëmijë të mitur dhe një partner të angazhuar.

Dhe ajo që ata gjetën mund të tingëllojë goxha e njohur për mamatë që po kalojnë nëpër të njëjtën situatë.

Edhe pse 65 për qind e grave punonin jashtë shtëpisë, 9 nga 10 prej tyre thanë se ishin përgjegjës  për orarin e familjes, ndërsa 7 nga 10 ndjeheshin përgjegjëse për caktimin e detyrave dhe mbajtjen e standardeve të familjes.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.

Kthehu