• |
ide | kryesore

Messi vs Ronaldo: kush ka gjuajtur më shumë penallti?

Sport

Vijon “lufta”, tashmë në distancë, mes dy golashënuesve më të mëdhenj të historisë së futbollit: Cristiano Ronaldo dhe Messi në duel edhe për penalltitë.


Po sa penallti kanë shënuar Messi dhe Ronaldo?


Sa i saktë është Messi nga 11-metrat?

Kompeticione Penallti të shënuara Penallti të gjuajtura Përqindja e realizimit
La Liga 48 59 81.35%
Champions League 11 14 78.54%
Ndërkombëtare 12 16 75.00%
Totali 71 88 80.68%

Sa penallti ka shënuar Messi krahasuar me golat totalë?

Kompeticione Penallti të shënuara Gola totalë Përqindja e penalltive
La Liga 48 383 12.53%
Champions League 11 100 11%
Ndërkombëtare 12 64 18.75%
Totali 71 547 12.97%

 

Sa i saktë është Cristiano Ronaldo nga 11-metrat?

Kompeticione Penallti të shënuara Penallti të gjuajtura Përqindja e realizimit
Premier League 11 13 84.61%
La Liga 61 71 85.91%
Champions League 14 16 87.50%
Ndërkombëtare 7 11 63.63%
Totali 93 111 83.78%

Sa penallti ka shënuar CR7 krahasuar me golat totalë?

Kompeticione Penallti të shënuara Gola totalë Përqindja e penalltive
Premier League 11 84 13.09%
La Liga 61 311 16.18%
Champions League 14 105 13.33%
International 7 84 8.33%
Totali 93 584 15.92%

Messi vs Ronaldo

Në total, Ronaldo ka shënuar më shumë penllati krahasuar me Messi. Ndër golat e Ronaldo, 15.92% janë penallti; ndërsa në karrierën e Messi vetëm 12,97% e golave kanë ardhur nga 11-metërshat. Sigurisht, në të dy rastet, numri i penalltive të ekzekutuara ka qenë i rëndësishëm në arritjen e shifrave të jashtëzakonshme të golave të shënuar.

 

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.

Kthehu