• |
ide | kryesore

Piraeus Bank e Greqisë shet filialin e saj në Shqipëri

Lajme

Banka greke Piraeus ia ka shitur filialin e saj në Shqipëri që është Tirana Bank, Balfin Group-it dhe Komercijana Banka, shkruhet në median greke ekathimerini.com.


Vlera e transaksionit është 57.3 milionë euro për 98.83% të aksioneve që Piraeus Bank zotëron në Tirana Bank.


E themeluar në vitin 1996, Tirana Bank është e para bankë private që filloi të operojë në tregun shqiptar. Ajo ka 39 degë dhe 71 ATM në të gjithë vendin. Komercijana Banka është huadhënësi më i madh në Maqedoninë e Veriut, me asete që tejkalojnë 1.7 miliardë euro.

Unicredit veproi si këshilltar ekskluziv financiar i Piraeus për këtë transaksion. Norton Rose veproi si këshilltar ndërkombëtar ligjor i Piraeus dhe Boga & Associates si këshilltar ligjor lokal i Piraeus për këtë transaksion.


Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.