• |
ide | kryesore

Krizë besimi ndaj gjyqësorit në BE, kroatët janë më skeptikët

Planet

Sipas një studimi të ndërmarrë nga Komisioni Evropian, kroatët, sllovakët, bullgarët dhe spanjollët kryesojnë listën e qytetarëve evropianë më skeptikë ndaj paanashmërisë së pushtetit gjyqësor.

Anketimi është kryer në intervalin tre-ditor nga 9 deri më 11 janar të vitit 2018 mbi një fokus grup prej 26,446 personash. Të intervistuar nëpërmjet telefonit celular, 76% e kroatëve janë përgjigjur se pavarësia e gjyqësorit në vendin e tyre është midis cilësimeve “shumë” dhe “mjaft keq”.

Kroatët pasohen nga sllovakët, që në një shumicë prej 60% kanë mosbesim të theksuar tek objektiviteti i gjyqësorit, duke u ndjekur më pas nga bullgarët dhe spanjollët, që janë përgjigjur respektivisht me 58 dhe 55% si besimpakët ndaj pavarësisë së njërës prej hallkave më të rëndësishme në kontrollin dhe balancimin e pushteteve.

Në të njëjtën mënyrë, meqenëse elita qeverisëse në Poloni ka vënë në zbatim një reformë drejtësie të kundërshtuar nga Bashkimi Evropian, gjysma e polakëve kanë shprehur gjithashtu rënie të besimit në efikasitetin e gjyqtarëve të tyre.

1 Comment

  1. Kroacia skeptike ndaj gjyqesorit?! Vertete? Prandaj BE e solli Vllahutin ne Shqiperi qe ta bente me lemsh se ne Kroaci?! Plus korrupsionit dhe mbeshtetjes ndaj korrupsionit ne Shqiperi, karriera e Vllahutin ne BE duhet te jete null…

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.

Kthehu