• |
ide | kryesore

Tesla jo më vetëm brand makine, tashmë vjen dhe me panele diellore ekonomike

Stil

Teknologjia më e re e çatisë diellore, Tesla, do të jetë aq e lirë sa një çati e zezë apo një tabelë elektrike.
Sipas CEO -s së Teslas Elon Musk, pllakat e reja të çative të kompanisë do të jenë të përballueshme edhe për pronarin e shtëpive mesatare. Musk thotë se ato do të kenë përafërsisht të njëjtat kosto si çatia tipike e shtëpive.
Ashtu si me shumë nga projektet e tij, ka pasur disa vonesa në prodhimin e çatisë diellore. Fillimisht, kur Musk njoftoi për herë të parë produktin në 2017, kompania duhej të fillonte ndërtimin e tyre vitin e ardhshëm, 2018.
Megjithatë, Tesla u përball me disa pengesa në prodhim dhe vonoi dy vite me rradhë.
Musk tha se arsyeja për vonesën ishte se donte të sigurohej se ai solli produktin më të mirë të mundshëm në treg. Në mënyrë të veçantë, ai donte të siguronte që çatia do të zgjaste për 30 vjet pa patur nevojë për zëvendësim.
Gjatë një takimi të aksionarëve këtë vit, Musk tha se ka qenë një proces shumë sfidues për të përfunduar qëllimet shumë ambicioze që kompania ka vendosur për vete.
“Ne jemi gati të përfundojmë versionin 3 të çatisë diellore. Ky është në të vërtetë një problem mjaft i vështirë teknologjik që të ketë një qelizë diellore të integruar me një pllakë të kulmit,që të duket mirë dhe të zgjasë 30 vjet. Unë jam shumë i ngazëllyer për versionin 3 të çatisë diellore. Kjo është një nga çatitë më të lira në dispozicion. Kështu që mund të keni një kulm të madh me ekonomi më të mirë se një çati normalisht e lirë , “tha Musk.

1 Comment

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.

Kthehu