• |
ide | kryesore

Kërkesa e KQZ/ Kryebashkiakja përgjigjet: Kam zbatuar të drejtat që më jep dekreti i Presidentit

Lajme, Të fundit

Kryetarja e Bashkisë së Shkodrës, Voltana Ademi, i është përgjigjur përmes një letre kërkesës së Komisionit Qendror të Zgjedhjeve (KQZ) për zbatimin e Kodit Zgjedhor, pas përplasjeve të ashpra në Komisionet Zonale të Administrimit të Zgjedhjeve mes përkrahësve të opozitës dhe forcave policore.


Në letrën drejtuar KQZ-së, Ademi radhit argumente ligjorë, duke theksuar se përmes kërkesës për lirimin e ambienteve të KZAZ-ve, ka zbatuar të drejtën që i jep Kushtetuta, Kodi Zgjedhor dhe vendimi i presidentit të Republikës, Ilir Meta, për çdekretimin e 30 qershorit si datë të paracaktuar për mbajtjen e zgjedhjeve vendore.


Letra e Bashkisë së Shkodrës, dërguar KQZ:

I nderuar,

Referuar shkreses Suaj nr.11868 prot, date 18.06.2019, me shantazhoni mua ,Voltana Ademi Kryetare e Bashkise Shkoder se kam tejkaluar kompetencat, te drejtat dhe detyrat e njohura nga I igj i nr. 139/2015″ Per Veteqeverisjen Vend ore”.

Ju informoj se:

Ne cilesine e Kryetares se Bashkise Shkoder, kam zbatuar dhe dote zbatoj me perpikrneri te gjitha kompetencat, te drejtat dhe detyrat qe me jep ligji, Kushtetuta e Republikes se Shqiperise, Kodi Zgjedhor dhe Dekreti e Presidentit .

Ne zbatim te Dekretit te Presidentit Nr. I 0298, date 05.11.2018 ” Per caktimin e dates se zgjedhjeve per organet e qeverisjes vendore te vitit 2019″, kam zbatuar te gjitha detyrimet e parashikuara ne ligj dhe aktet nenligjore ne zbatim te ligjit.

Ne zbatim te ligj it 139/2015 “Per veteqeverisjen vendore “, ligj it nr.69/2012” Per sistemin arsimor parauniversitar ne Republiken e Shqiperise “, te ndryshuar, Udhezimit nr. 30, date 27.12.2011″ Per menaxhimin e Aktiveve ne njesite e sektorit publik”, i ndryshuar, kam bashkepunuar me KQZ sa me poshte vijon :

Me shkresen nr. 235 l .prot, date 13.02.2019, drejtuar Komisionit Qendror te Zgjedhjeve, propozimin per miratimin e QV ne ambjentet private, sipas percaktimeve te nenit 62 pika S dhe nenit 93 te Kodit Zgjedhor.

Me shkresen nr.2592.prot, date 18.02.2019, drejtuar Komisionit Qendror te Zgjedhjeve, informacion per te dhena, per nurnrin e cdo QV-je , vendodhjen e tyre, numrin perkates te zgjedhesve sipas ekstrakteve te dates 04.02.2019.

Me shkresen nr. 3352.prot, date 28.02.2019, drejtuar Komisionit Qendror te Zgjedhjeve,r propozimin per miratimin e e KZAZ-ve, sipas percaktimve te nenit 93 pika 2 e Kodit Zgjedhor.

Me shkresen nr. 3958.prot, date 12.03.2019 , drejtuar Komisionit Qendror te Zgjedhjeve, propozirnin per miratimin e QV ne arnbjentet private, sipas percaktimeve te nenit 62 pika S dhe 93 te Kodit Zgjedhor .

Ne zbatirn te Dekretit te Presidentit te Republikes se Shqiperise Nr. 11199, date 10.06.2019″ Per shfuqizirnin e Dekretit Nr. 10298, date OS .11.2018 te Presidentit te Republikes se Shqiperise “Per caktirnin e dates se zgjedhjeve per organ et e qeverisjes vendore vitit 2019 “, botuar ne fletoren zyrtare nr.84 , date 10.06.2019, i cili ka hyre ne fuqi rnenjehre, ne detyrimin Iigjor ne cilesine e Kryetares se Bashkise Shkoder, karn vepruar me rigorozitet , duke ju drejtuar institucioneve te cilat kane pergjegjesi Iigjore ne lidhje me Iirirnin e ambjenteve te KZAZ-ve dhe heqjen e listave te afishuara ne qendrat e votimit ne adrninistrim te KZAZ- ve respektive si : KZAZ nr. 2 -Pallati Sportit Qazim Dervishi ; KZAZ nr. 4- Shkolla Azern Hadari ; KZAZnr. 5 – Shkolla 9-Vjeyare Gjeladin Fishta :

-Me shkresen nr.10331.prot, date 14.6.2019, drejtuar Drejtorise Rajonale Arsirnore, me objekt “Kerkese qe objektet shkollore, asete te bashkise te mos aksesohen nga persona dhe institucione te pa autorizuar nga Bashkia Shkoder ”

Gjithashtu me shkresen nr. I 0407.prot, 17.06.2019, ne respektim te ligjit jam drejtuar Prefektit te Qarkut Shkoder dhe Drejorise te Policise se Qarkut Shkoder ne frymen e bashkepunimit , per gjetjen e zgjidhjes ligjore ne zbatim te Dekretit te Presidentit, per sa karn kerkuar me shkresat respektive institucioneve te sipercituara .

Me shkresen nr. 1088.prot, date 17.06.2019, me objekt ” Kerkese per mbeshtjetje “, 1 jernr drejtuar Drejtorise se Policise se Qarkut Shkoder. dhe vene ne dijeni dhe strukturat pergjegjese: Presidentin e Republikes se Shqiperise, Kryeministrin e Shqiperise, Ministrin e Brendshem, Kornisionin Qendror te Zgjedhjeve, Prefektin e Qarkut Shkoder.

-Me shkresen nr.10311.prot, date 14.06.2019, drejtuar KZAZ nr.5, me objekt ” Kerkese per lirimin e te gjitha ambjenteve ne funskion te procesit zgjedhor ”

-Me shkresen nr. l 0312.prot, date 14.06.2019, drejtuar KZAZ nr.4, me objekt ” Kerkese per lirimin e te gjitha ambjenteve ne funskion te procesit zgjedhor ”

-Me shkresen nr.10310.prot, date 14.06.2019, drejtuar KZAZ nr.2, me objekt ” Kerkese per lirimin e te gjitha ambjenteve ne funskion te procesit zgjedhor ”dhe vene ne dijeni dhe strukturat pergjegjese: Presidentin e Republikes se Shqiperise, Kryeministrin e Shqiperise, Ministrin e Brendshem, Kornisionin Qendror te Zgjedhjeve, Prefektin e Qarkut Shkoder.

Me shkresen nr. 1088.prot, date 17.06.2019, me objekt ” Kerkese per mbeshtjetje “, 1 jernr drejtuar Drejtorise se Policise se Qarkut Shkoder.

Gjithashtu me shkresen nr. I 0407.prot, 17.06.2019, ne respektim te ligjit jam drejtuar Prefektit te Qarkut Shkoder dhe Drejorise te Policise se Qarkut Shkoder ne frymen e bashkepunimit , per gjetjen e zgjidhjes ligjore ne zbatim te Dekretit te Presidentit, per sa karn kerkuar me shkresat respektive institucioneve te sipercituara .

Sa siper kam zbatuar dhe do zbatoj me korrektesi , seriozitet dhe transparence detyrimet qe me ngarkon ligj i ne ushtrimin e funksioneve ne cilesine e Kryetares se Bashkise Shkoder .

9 Comments

  1. Leri denglat moj idiote. U kuptua plani juaj qe kishit kohe qe e kishit ber ne bashkëpunim me liken. Po nuk kishit llogaritur faktorin nderkimbetar. Kujtuat se do i benit per vete. Moret fund o krimba.

  2. Bej gam gam edhe nje jave ti dhe pastaj hap krahun te vije kryetari i ri qe do e ndryshoje rrenjesisht Shkodren,ti ik stervitu te hedhesh ndonje molotof….

  3. Epo qija ropt. Si ka mundesi qe ca anadollak te zgjidhen perfaqesuaes vendor e ligjor. si ka mundesi qe nje njeri me nje formim kaq te cunget, te behet kryetare bashkie. A e di ti moj injorante se cfar permban nje dekret presidencial dhe se kur leshohet nje dekret presidencial? Injoranca nuk ka kufi. kjo qeka me te vertet e paafte menderisht per te ushtruar profesionin. nuk mund te vendosen me njerez si doshi, rroshi, prenga, nrdreu preu e me preu barku. nuk ka vend per injorant e anadollak ne pozicione shteti pavarsisht nga partia. duhet te behet me detyrim nje test per njohurit baze te shtetit ligjor dhe institucioneve e kopetencave te tyre. Kjo dukej zonj grua nga pamja po po tregon se eshte nje cop injorante anadollake. nuk e di si funksionon shteti dhe ligji. as presidenti se di, se po ta dinte nuk bente veprime qe mund ta cojn ne burg per shkelje te rend te kushtetutes dhe puc institucional. as Rama se di dhe sdo tja di. gjith shqiptaret prisnin ta merrte e ta fuste ne burg, Rama e beri president. sepse te ne po nuk ishe hajdut, nuk ben karier politike. mjer shqiperia, ca djem e vajza te zot qe ka e ne duart e kujt ka perfunduar.

  4. po pse ca eshte presidenti sulltan? se shkrun presidenti lloj lloj karlliqesh dhe i quan dekrete, nuk do te thot qe te jep te drejta ty. pastaj pse degjon presidentin qe ska asnje kopetenc dhe nuk degjon kolegjin qe ka kopetenca te shprehet. pse nuk degjon kryeministrin qe ka me teper kopetenca dhe degjon liken qe ska ansje? do thuash ti qe kryeministri eshte zgjedhur me votat e krimit dhe te droges. e zem se eshte keshtu, me cfar morali degjon nje president qe eshte zgjedhur me votat e te zgjedhurve me parat e krimit dhe te droges?

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.

Kthehu