• |
ide | kryesore

Profil, kush është Petraq Milo, kandidati i propozuar nga Meta për kryetar të KLSH-së

Lajme, Të fundit

Petraq Milo është një personalitet me një eksperiencë të  pasur, brenda dhe jashtë vendit në fushën e financave, të auditit, të bankave dhe të ekonomisë në tërësi, gjithashtu me një kontribut të spikatur në drejtimin e institucioneve financiare, fiskale e bankare në Kosovë.


CV e Patraq Milos


 • Lindur me : 04.1958
 • Statusi civil : Martuar, me dy femije
 • Kontakti  :  Cel 355 68 20 80 639, e – mail : [email protected]

ARSIMIMI

 • Profesor ne Shkencat Ekonomike, Universiteti i Tiranes, 2013 dhe ne vazhdim
 • Doktor ne Shkencat Ekonomike ne Politikat e Financave Publike dhe Politika Monetare,  Ministria e Arsimit dhe Shkences te Frances, Universiteti i Auvergnes, France, 1999
 • Tema : Financimi i Deficiteve Buxhetore dhe Efektet Fiskale, Monetare dhe Makroekonomike ne Vendet e Ballkanit Jug Perendimor,
 • Master ne Politikat Ekonomike, Universiteti i Auvergnes, France 1996
 • Bachelor ne Ekonomi, Universiteti i Tiranes, Fakulteti Ekonomik, 1998

KARIERA AKADEMIKE

 • Profesor, lektor ne Universitetin e Tiranes, nga Tetori i vitit 2013 dhe ne vazhdim
 • Fakulteti Ekonomik, Departamenti i Finances,
 • Administrim Financiar i Organizatave Publike Qendrore dhe Lokale
 • Legjislacioni Tatimor
 • Instituti i Studime Europiane, Zgjerimi Europian, Politikat Sociale, Fiskale, dhe te Punes
 • Charge d’Enseignement, Lektor, Universiteti i Auvergnes, CERDI, France, nga viti 2002 dhe ne vazhdim, Politikat Fiskale dhe te Administrimit Financiar

KARIERA PROFESIONALE

 • Lektor, Universiteti i Tiranes, Fakulteti Ekonomik, nga viti 2013 dhe ne vazhdim
 • Antar i Bordit Mbikqyres se Bankes se Shqiperise, nga 2011- 2018
 • Kryetar i Komitetit te Auditimit te Bankes Qendrore te Shqiperise
 • Keshilltar i Kryeministrit te Shqiperise, Keshilli i Ministrave, Shqiperi, nga Tetori i vitit 2005 deri ne Gusht te vitit 2013
 • Keshilltar i politikave fiskale dhe te administrimit te financave publike qendrore dhe lokale
 • Keshilltar i politikave te sektorit financiar bankar dhe financiar jo bankar
 • Drejtues i Projektit te Permiresimit te Administrimit te Huaj, EU, Delegacioni Europian Tirane, ne 2005
 • Drejtues i Autoritetit Qendror Fiskal, UNMIK – EU, Kosove, nga Janari 2004 deri ne Janar 2005
 • Pergjegjes per hartimin e politikave fiskale dhe te financave publike
 • Pergjegjes per hartimin e politikave te administrimit dhe auditimit te burimeve financiare publike
 • Drejtues i Sekretariatit te Keshillit Ekonomik dhe Fiskal, organ i perbashket i drejtuesve te UNMIK-EU Shtylla e 4, dhe drejtuesve te Qeverise se Kosoves
 • Antar i Bordit te Autoritetit Bankar te Kosoves, perfaqesues i UNMIK – EU Shtylla 4,
 • Kryetar i Komitetit te Auditimit te Bankes Qendrore te Kosoves
 • Drejtues i Departamentit te Politikave Fiskale, Autoriteti Qendror Fiskal, UNMIK – EU, Kosove, nga Janari 2003 deri ne Janar 2004
 • Drejtor i Departamentit te Buxhetit te Pergjithshem, Autoriteti Qendror Fiskal, UNMIK – EU Shtylla 4, Kosove, nga Maj 2000 deri ne Dhjetor 2002
 • Konsulent Financiar i Projekteve, Agjensia Franceze e Zhvillimit, France 2000
 • Konsulent i Financave Publike, Maxwell Stamp Office, Londer, 1999
 • Kerkues Shkencor ne PhD, CERDI, Universiteti i Auvergnes, France, Tetor -Qershor 1999
 • Konsulent Ekonomist, Zyra e Drejtorit, Country Department 2, Europe & Central Asia Region, Banka Boterore, Washington DC, Prill- Shtator 1996
 • Drejtor i Drejtorise se Pergjithshme te Buxhetit, Ministria e Financave, Shqiperi Dhjetor 1993 – Shtator 1994
 • President i Komitetit te Borxhit Publik, Ministria e Financave, 1994
 • Drejtor i Drejtorise se Parashikimeve Makroekonomike, Ministria e Financave, Shqiperi, Qershor – Dhjetor 1993
 • Drejtor i Drejtorise se Pagave dhe Cmimeve, Ministria e Financave, Shqiperi nga Korriku 1991 deri ne Qershor 1993

GJUHET E HUAJA

 • Anglisht
 • Frengjisht
 • Italisht

5 Comments

 1. respekte z.milo.

  ndoshta sje burre i mire por s ka thene i madhi rama skam burre te ta jap per moter 🙂

  te fala sandrit

 2. Krejt rastesisht me doli perpara ky lajm, por nuk munda kurrsesi te mos i verej komentet plot vrer. Ajo qe mund te them eshte qe jane familje me integritet, dhe e njoh personalisht nje nga femijet e tij: te arsimuar dhe te edukuar tamam. Mos flisni per ata qe nuk i njihni. Jccjcjfjrkeoaoxhufd, te siguroj qe ben pjese tek 1%, por ja qe parlamenti zgjodhi 99%.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.

Kthehu