• |
ide | kryesore

Dhunë e kriminalitet, arrestohen kryetarët ultrà të Juventus: shantazhonin klubin, pasi iu hoqën privilegjet

Sport

Blitz i Policisë në kthesën ultras të Juventus: kryetarët e drejtuesit e grupeve ultras janë arrestuar si pasojë e një hetimi nga prokuroria e Torinos, ndërsa janë marrë 12 masa paraprake. Akuzat janë për shkaqe të ndryshme: shoqatë kriminale, zhvatje të rëndë, vetë-pastrim dhe dhunë private. Hetimi filloi nga një denoncim i Juventus, që është shantazhuar sepse i kishte hequr disa privilegje disa prej ultra. Tifozët gjithashtu kishin shpikur mosmarrëveshje të rreme (si ajo për Bonucci) për të gjobitur shoqërinë.

Gjashtë kanë përfunduar në burg, katër janë nën arrest shtëpiak dhe dy janë me detyrim paraqitje. Të dyshuarit janë Geraldo Mocciola, 56 vjeç, Salvatore Cava, 51 vjeç, Sergio Genre, 43 vjeç dhe Luca Pavarino, 51 vjeç, të gjithë nga grupi Drughi. Pjesë e “Traditës – vlerat e lashta” janë Umberto Toia, 54 vjeç, Massimo Toia, 54 vjeç, dhe Corrado Vitale, 45 vjeç. Hetuesit Viking Fabio Trinchero, 48 vjeç, dhe Roberto Drago, 47. Të dyshuarit e fundit janë Cristian Fasoli, 42 vjeç, që i përkasin grupit “Nucleo 1985” dhe Giuseppe Franzo, udhëheqësi 55 vjeç i grupit “Quelli di via Filadelfia”.


25 të tjerë janë denoncuar – Si pjesë e të njëjtit hetim, janë raportuar 25 ultra të Juventusit për dhunë të rënduar private në konkurrencë, nga të cilat 17 nga “Drughi”, 2 nga “NAB”, një nga “Viking”, një nga “Tradita “Dhe katër nga” Drughi “(kjo e fundit edhe për shoqatë kriminale).

“Ajo e Drughi ishte një organizatë e tipit ushtarak: njerëzit, madje edhe më të besuarit, hiqeshin nëse nuk i plotësonin kërkesat e liderit të padiskutueshëm Dino Mocciola. Këta janë njerëz që e bëjnë dhunën një mënyrë të jetës. Tifoja është një pretekst. As prania e fëmijëve i ndaloi ata, “tha nënkryeprokurorja Patrizia Caputo, e cila, së bashku me gjykatësen Chiara Maina, koordinuan hetimin për grupet ultra-bardhezi.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.

Kthehu