Pas urdhrit të kryeministrit, ka nisur puna në qytetin e Durrësit për të mbushur me shtretër dhe çadra stadiumin “Niko Dovana”, ku të mund të qëndrojnë të gjithë qytetarët e prekur nga tërmeti 5.8 ballë.

Kryeministri Rama tha se të gjithë deputetët, ministrat dhe kryebashkiakët do të ndahen në të gjitha zonat e prekura nga tërmetet, për të zhvilluar komunikime me qytetarët, të cilët vijojnë të jenë të traumatizuar nga lëkundjet e forta.

“Të gjithë bashkë duhet të ndahemi sipas zonave, dhe pjesa tjetër e bashkive, të fokusohemi në pikat kritike, duke u përpjekur të mbulojmë të gjitha shtëpitë dhe për çdo familje të ketë një kontakt sot.” – u shpreh kryeministri.

Ndaj situatës së rëndë ka reaguar zyrtarisht edhe LSI-ja opozitare. Në një dalje për media, Petrit Vasili i kërkoi qeverisë që të shpallë gjendjen e emergjencës dhe të mos bëjë shoë në televizione.

“Përballimi i situatës, përgjegjësi e qeverisë. Qeveria 4 orë para TV, qytetarët nuk kanë nevojë për shoë. Qytetarët kanë nevojë për punë në terren”, tha mes të tjerash Vasili.