• |
ide | kryesore

Rreziqet që vijnë nga trajtimet estetike

F1, Stil

Administrata e Ushqimit dhe Barnave në SHBA (FDA) paralajmëron për rrezikun e injektimit të mbushësve të lëkurës që përdoren për qëllime kozmetike.Ky rrezik mbart injeksionin e mundshëm të mbushësve në enët e gjakut të fytyrës – mund të shfaqen komplikime serioze.Injeksioni në fytyrë mund të çojë në bllokim që kufizon rrjedhjen e gjakut në inde, dhe gjithashtu mund të bëjë që indet të shkojnë në anën tjetër, me një rrezik edhe më të madh të goditjes, me probleme shikimi, verbëria, dëmtimi i lëkurës …Mbushësi i lëkurës është aprovuar kryesisht për trajtimin e rrudhave ose përmirësimin e dukjes së faqeve ose buzëve.

Bazuar në një analizë studimi, FDA raporton se problemet me përdorimin e injeksioneve të mbushjes së fytyrës mund të ndodhin midis vetullave, hundës, ballit dhe syrit, dhe për këtë arsye prodhuesit e mbushësve të fytyrës duhet të kenë një deklaratë për produktin e tyre dhe të tregojnë rreziqet e mundshme nga injeksioni aksidental në enët e gjakut.Për shkak të gjithë kësaj, është e nevojshme që pacienti të këshillohet më parë me mjekun dhe të jetë i vetëdijshëm për rreziqet e mundshme.

Nga ana tjetër, është gjithashtu e rëndësishme të pyesni mjekun dhe përvojën e tij në injektimin e indeve të buta, pasi vetëm mjekët me trajnim të duhur dhe përvojë të gjerë duhet ta bëjnë këtë punë dhe të njihen me enët e gjakut të pacientëve.Si përfundim, përmendet ndërgjegjësimi maksimal i pacientëve dhe mjekëve për pasojat e mundshme të trajtimit (ndërhyrjes) për shkak të “bukurisë”.

Këto janë dy llojet e rrezikut nga aspekti shëndetësor:

-Që një kozmetolog apo mjek i “keq” që mbush fytyrën me një “mbushës të lëkurës” e bën atë keq dhe në mënyrë jo të duhur dhe injekton “mbushësin e saktë” në vendin e gabuar.

-Një praktikues i mirë (mjeku ose kozmetologu) mundet që me mbushës të dobët ose të pasaktë të shkaktojë probleme shëndetësore te përdoruesi.

Ju këshillojmë që çdo “rregullim” kozmetik i fytyrës me mbushës artificialë paraqet një rrezik të caktuar shëndetësor, kështu që nëse dëshironi ta bëni këtë, duhet të kontrolloni punën me një person të kualifikuar dhe të keni mbushësin e lëkurës të aprovuar zyrtarisht për përdorim dhe nga prodhuesit e aprovuar me një afat përdorimi të rënë dakord.


Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *