• |
ide | kryesore

Gabimi fatal që nuk duhet të bëni kurrësesi nëse dyshoni që keni koronavirus (ilaçi që s’duhet të përdorni në asnjë mënyrë)

-Instant, Stil, Të fundit

Autoritetet franceze kanë paralajmëruar që ilaçet anti-inflamatore të përdorura gjerësisht mund të përkeqësojnë koronavirusin. Ministri i shëndetësisë i vendit, Olivier Véran, i cili është një mjek dhe neurolog i kualifikuar, ka postuar në Twitter: “Marrja e anti-inflamatorëve [ibuprofen, kortizon …] mund të jetë një faktor në përkeqësimin e infeksionit. Në rast ethe, merrni paracetamol. Nëse tashmë po merrni ilaçe anti-inflamatore, kërkoni këshillat e mjekut tuaj”. Sipas kesaj teorie perdorimi i antiiflamatoreve ul rrezistencen e imunitetit tek i semuri qe mbetet tani per tani, ne mungese te zbulimit te nje mjekimi, e vetmja.menyre qe trupi te luftoje koronavirusin.Ministria e shëndetësisë shtoi se pacientët duhet të zgjedhin paracetamolin sepse “kjo do të zvogëlojë ethet pa kundërsulmuar me inflamacionin”.
Pacientët francezë janë detyruar të konsultohen me farmacitë që nga mesi i janarit, nëse dëshirojnë të blejnë qetësues, përfshirë ibuprofen, paracetamol dhe aspirinë. Jean-Louis Montastruc, drejtuesi i farmakologjisë në spitalin e Toulouse, i tha radios RTL: “Ilaçet anti-inflamatore rrisin rrezikun e komplikimeve kur ka ethe ose infeksion.”

Burimi The Gurdian/Pershtati Lapsi.al

7 Comments

 1. Kjo eshte lista e plote e barnave qe nuk duhen perdurur

  – acéclofénac (Cartrex)
  – acide méfénamique (Ponstyl)
  – acide niflumique (Nifluril)
  – acide tiaprofénique (Flanid, Surgam)
  – alminoprofène (Minalfène)
  – célécoxib (Celebrex)
  – dexkétoprofène (Enantyum)
  – diclofénac (Flector, Voltarène)
  – étodolac (Lodine)
  – étoricoxib (Arcoxia)
  – fénoprofène (Nalgésic)
  – flurbiprofène (Antadys, Cebutid)
  – ibuprofène (Advil, Antarène, Brufen, Hémagène, Ibupradoll, Intralgis, Nurofen, Nureflex, Spedifen, Spifen, Upfen)
  – indométacine (Indocid)
  – kétoprofène (Profénid, Ketum, Toprec)
  – méloxicam (Mobic)
  – nabumétone (Nabucox)
  – naproxène (Alevetabs, Antalnox, Apranax, Naprosyne)
  – piroxicam (Brexin, Cycladol, Feldène, Zofora)
  – sulindac (Arthrocine)
  – ténoxicam (Tilcotil)

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.

Kthehu