• |
ide | kryesore

“The Guardian”: Njerëzit me ngjyrë, më të rrezikuar nga COVID-19

Planet

Njerëzit me ngjyrë kanë më shumë se katër herë të ngjarë të vdesin nga COVID-19 sesa njerëzit e bardhë. Kështu shkruan “The Guardian” referuar shifrave zyrtare lidhur me ndikimin e pandemisë së koronavirusit në Angli dhe Uells.

Zyra e Statistikave Kombëtare zbuloi se pasi merrej parasysh mosha, gjendja shëndetësore dhe karakteristikat e tjera socio-demografike, njerëzit me ngjyrë ishin pothuajse dyfish më të predispozuar se të bardhët për të vdekur pasi ishin kontraktuar nga koronavirusi.


Meshkujt nga Bangladeshi dhe Pakistani kishin 1.8 herë më shumë të ngjarë të vdisnin nga COVID-19 sesa meshkujt e bardhë, pasi ishin llogaritur faktorë të tjerë para-ekzistues, dhe femrat nga ato grupe etnike kishin 1.6 herë më shumë të ngjarë të vdisnin nga virusi.

Rreziku i vdekjes COVID-19 për njerëzit nga grupet etnike kineze dhe të përzier u zbulua se ishte i ngjashëm me rrezikun po aq sa tek njerëzit e bardhë.

Hulumtimi i “The Guardian” muajin e kaluar konfirmoi dyshimet se grupet minoritare përballeshin me rrezikun më të madh nga koronavirusi dhe treguan se zonat me popullsi të lartë të pakicave etnike në Angli dhe Uells kishin tendencë të kishin nivele më të larta të vdekshmërisë në pandemi. /Panorama

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.

Kthehu