• |
ide | kryesore

Operacion tjetër në tru për Zanardi: gjendja neurologjike e rëndë

-Instant, Sport

Një tjetër ndërhyrje neuorokirurgjike për Alex Zanardi: poliklinika Santa Maria në Scotte ka informuar se operacioni ka zgjatur rreth dy orë e gjysëm dhe ka qenë i nvojshëm pas një kontrolli që ka evidentuar një evolucion të gjendjes së pacientit. Zanardi, i shtruar nga 19 qershori, është ende i intubuar në terapi intensive: gjendja e tij mbetet stabël nga pikëpamja kardio-respiratore e metabolike, e rëndë nga pikëpamja neurologjike.


BULETINI MJEKËSOR
Lidhur me kushtet klinike të Alex Zanardi, të shtruar në poliklinikën Santa Maria në Scotte që nga 19 qershori, menaxhimi shëndetësor i ndërmarrjes universitare spitalore-Sienese informon se, në kontekstin e vlerësimeve diagnostikuese-terapeutike të kryera nga ekipi që po mjekon atletin, u bë një skanim CT. Ky ekzaminim diagnostik nxori në pah një evolucion të gjendjes së pacientit, që e bëri të domosdoshëm ndërhyrjen në një neurokirurgji të dytë. Pas operacionit, i cili zgjati rreth 2 orë e gjysmë, Alex Zanardi u shtrua përsëri në njësinë e kujdesit intensiv, ku ai mbetet i intubuar: gjendja e tij mbetet e qëndrueshme nga pikëpamja kardio-frymëmarrëse dhe metabolike, e rëndë nga pikëpamja neurologjike, prognoza mbetet konfidenciale. “Ndërhyrja e kryer – deklaron drejtori mjekësor i Aou Senese Roberto Gusinu – përfaqëson një hap që ishte hipotezuar nga ekipi. Profesionistët tanë do të vlerësojnë zhvillimin e situatës nga dita në ditë, në marrëveshje me familjen, buletini tjetër do të dalë në qarkullim brenda rreth 24 orësh”.


Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.

Kthehu