• |
ide | kryesore

Studimi/ Konfirmohet inaktivizimi i Covid nga ekspozimi ndaj gazit të ozonit

Arkiva, Lajme, Të fundit

Një grup hulumtues i Universitetit Mjekësor Nara (i udhëhequr nga profesori Yano Juichi dhe Drejtori i Qendrës e Sëmundjeve Infektive Kasahara Kei) dhe Konsorciumi MBT (Anëtar i Seksionit të Sëmundjeve Infektive e ndërmarrjet: Korporata QOL, Korporata Sanyu Shoji dhe Korporata Tamurateko) konfirmuan inaktivizimin e COVID-19 nga ekspozimi ndaj gazit të ozonit për herë të parë në botë. Përveç kësaj, duke sqaruar në mënyrë eksperimentale kushtet për inaktivizimin e saj, ne demonstruam prakticitetin e tij nga një këndvështrim akademik.

Hyrje


Për të parandaluar përhapjen e infeksionit në dhomat e ekzaminimit dhe dhomat e mbledhjeve, dezinfektimi kryhej manualisht duke fshirë me alkool pas përdorimit, i cili ishte punë intensive dhe kërkon kohë. Sterilizimi me gazin Ozon u propozua si një nga mjetet për të zgjidhur këtë problem, por nuk kishte asnjë studim mjekësor për të.
Një grup studimi i drejtuar nga Universiteti Mjekësor Nara kreu një eksperiment mbi inaktivizimin e koronavirusit të ri nga ekspozimi ndaj gazit të ozonit, dhe zbuloi se koronavirusi i ri ishte çaktivizuar nga ozoni si dhe se marrëdhënia midis përqendrimit të ozonit dhe kushteve të kohës së ekspozimit dhe inaktvizimi i koronavirusit të ri u sqarua në mënyrë eksperimentale.

Procedura e eksperimentit

Linjat e reja të qelizave koronavirus janë të kulturuara, dhe pllaka me çelik inox vendosen në një kuti hermetik rezistent ndaj ozonit (akrilik) të instaluar në një kabinet sigurie, dhe aplikohet koronavirusi i ri që duhet të testohet.
Gjeneratori i ozonit (pajisja mjekësore e certifikuar nga PMDA: gjeneratori i ozonit) i instaluar në kutinë hermetike të qëndrueshme ndaj ozonit (akrilik) përdoret për të kontrolluar dhe mirëmbajtur përqendrimin e ozonit në kutinë e provës së ozonit nga 1.0 deri në 6.0 ppm.

Sasia e ekspozimit të ozonit përcaktohet nga vlera CT. (Vlera CT e 330, që është vlera eksperimentale për çertifikimin e pajisjes mjekësore nga PMDA e Ministrisë së Shëndetësisë, Punës dhe Mirëqenies, si dhe vlera CT prej 60, që është vlera operacionale për dekontaminimin e ozonit të njësive të ambulancave nga Departamenti I Zjarrëfikëseve të Ministrisë së Punëve të Brendshme dhe Komunikacionit.)

Pas ekspozimit, virusi inokulohet në qeliza për të përcaktuar nëse virusi ka infektuar qelizat dhe është llogaritur sasia e virusit. Ky eksperiment u bë i mundur sepse Universiteti ka një laborator të Biosigurisë Nivelin 3 dhe teknologjinë e kulturës së viruseve.

Rezultatet e studimit

1. Shkalla e inaktivizimit varionte nga 1/1000 në 1 / 10,000 në një vlerë CT prej 330 (55 minuta ekspozimi në përqendrimin e ozonit 6 ppm).

2. Shkalla e inaktivizimit varionte nga 1/10 në 1/100 në një vlerë CT prej 60 (60 minuta ekspozimi në përqendrimin e ozonit 1 ppm).

Përfundim

Përmes studimit, ne konfirmuam që shkalla e inaktivizimit mund të jetë deri në 1 / 10,000 nga ozoni.
Kjo tregon se koronavirusi i ri mund të deaktivizohet në kushte praktike të ozonit.

1 Comment

  1. Deri tani jane lajme te pakonfirmuara edhe kjo edhe ultravioleti..Mos perhapni budallalleqe se njerezit jane neper spitale! Mjaft me kaq

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.

Kthehu