• |
ide | kryesore

Vendet në Europë ku burrat dhe gratë jetojnë më gjatë

Planet

Duke u nisur nga një analizë e Eurostst për jetëgjatësinë mesatare në Europë, në qytetin italian të Trentos burrat jetojnë më gjatë.


Jetëgjatësia mesatare e meshkujve në këtë qytet është 82,7 vjeç.


Në vijim vjen rajoni i Madridit, në Spanjë (82,5 vjeç), më pas provinca autonome e Bolzanos (82,3 vjeç), Umbria (82,2 vjeç) dhe Marche (82,2 vjeç).

Sa i përket grave, më jetëgjatat i përkasin qyteteve spanjolle dhe franceze.

Në vendin e parë është rajoni i Madridit (88,1 vjeç), i ndjekur nga komuniteti i Navarras në Francë (87,3 vjeç), më pas Korsika (87,2 vjeç) dhe Castilla y Leon në Spanjë (87,1 vjeç).

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.

Kthehu