• |
ide | kryesore

Produktet me “ngrohje pa djegie”/ A janë ato më të sigurta se sa cigaret tradicionale?

Lajme, PR, Të fundit

Produkti i duhanit me ngrohje pa djegie, siç është IQOS, i cili është produkti më i popullarizuar i kësaj kategorie, konsiderohet si një hibrid i cigareve tradicionale dhe cigareve elektronike. Për shkak se në pajisjen elektronike ngrohen fije që përmbajnë gjethe duhani, të cilat kur ngrohen prodhojnë një avull që përmban nikotinë.


Këto produkte janë të ndryshme nga cigaret konvencionale në mekanizmin e tyre, i cili ngroh duhanin në temperatura mjaft të ulëta. Në pajisjet elektronike, duhani ngrohet deri në 350 ℃, krahasuar me cigaret tradicionale që digjen deri në 900.


Edhe pse të ngjashëm në koncept, produktet me ngrohje janë gjithashtu të ndryshme nga cigaret elektronike ose pajisjet ‘vaping’. Këto të fundit zakonisht përdorin lëngje të përpunuara dhe nuk përmbajnë domosdoshmërish nikotinë. Cigaret elektronike priren të ngrohin lëngjet në rreth 250 gradë Celsius për të prodhuar avujt e tyre.

Dëshmitë thonë se produktet me ngrohje lejojnë duhanpirësit të marrin të njëjtën përvojë nikotine, por pa ekspozimin e dëmshëm ndaj kimikateve të tjera. Ato lëshojnë më pak toksina dhe në përqendrime më të ulëta se cigaret normale sepse nuk zhvillohet procesi i djegies që përndryshe do të çlironte toksina.

Disa hulumtime kanë gjetur nivele të reduktuara ndjeshëm të kancerogjenëve të dëmshëm siç janë aldehidet dhe kimikate të tjera të paqëndrueshme në produktet me ngrohje në krahasim me cigaret e zakonshme.

Duke i vlerësuar për një kohë më të gjatë, fakti që këto produkte nuk djegin çlirojnë më pak toksina sesa cigaret normale dhe ofrojnë përfitime.

Studiuesit që përdorën modelimin kompjuterik për të llogaritur rrezikun e kancerit gjatë gjithë jetës zbuluan se një person që pi duhan ngrohje pa djegie produkte mund të ketë deri në dhjetë herë më pak gjasa të zhvillojë kancer sesa një person që pi cigare.

Produktet e duhanit me ngrohje janë zgjedhje më të mira se pirja e cigareve për dikë që i përdor ato si një alternativë ndaj cigareve tradicionale me djegie.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.

Kthehu