• |
ide | kryesore

Ushtrime që këshillohen për muskujt e barkut

-Instant, F1, Stil

Ushtrimet për muskujt e barkut janë nga më të vështirat, të lodhshmet dhe, rrjedhimisht më të mërzitshmet. Veçanërisht kur je në mbipeshë dhe ke pak bark.


Më poshtë janë gjashtë ushtrime që këshillohen për to dhe, veç tyre, i bëjnë mirë edhe përmirësimit të ekuilibrit, drejtqëndrimit të trupit si dhe dhimbjeve të shpinës.


1. Pozicioni i qenit
Favorizon qëndrueshmërinë e zonës lumbare

2. Mbaj ekuilibrin me top. Forcon rezistencën

Forcon rezistencën

3. Ushtrime për barkun vetem me një këmbë
Në këtë rast do të mobilizoni edhe muskujt e këmbës tjetër për të qëndruar në ekuilibër

4. Beni lëvizje rrethore

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.

Kthehu