• |
ide | kryesore

Presidenti Meta kthen në Kuvend ligjin për Policinë e Shtetit: Krijon hapësira për të përgjuar përgjatë procesit zgjedhor

-Instant, Lajme, Të fundit

Presidenti Ilir Meta ka rikthyer për shqyrtim në Kuvend ndryshimet në ligjin “Për Policinë e Shtetit, të ndryshuar”, të cilat u miratuan si pjesë e marrëveshjes së 5 qershorit, ku u dha konsensusi edhe nga demokratët jashtë parlamentit.


Sipas kreut të shtetit ligji krijon hapësira për të gjurmuar dhe mbikëqyrur çdokënd përgjatë procesit zgjedhor.


“Policia e Shtetit mund të keqpërdoret për të survejuar kundërshtarët politik të forcës qeverisëse dhe intimiduar qytetarët apo mbështetësit e tyre”, thuhet në arsyetimin prej 15 faqesh të dekretit të Presidentit.

Për Presidentin ku ligj shkel parimin e ndarjes dhe balancimit të pushteteve, duke cenuar pavarësinë kushtetuese të Prokurorisë së Përgjithshme dhe Prokurorisë së Posaçme kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar.

“Bie ndesh me parime të rëndësishme që qëndrojnë në themelet e shtetit të së drejtës të përcaktuara ngë Kushtetutën e Republikës së Shqipërisë dhe në Konventën Europiane për të Drejtat e Njeriut, që lidhen me grancitë për ruajtjen e privatësisë”, thuhet më tej në arsyetimin e kreut të shtetit.

Presidenti Ilir Meta ka rikthyer për shqyrtim në Kuvend ndryshimet në ligjin “Për Policinë e Shtetit, të ndryshuar”, të cilat u miratuan si pjesë e marrëveshjes së 5 qershorit, ku u dha konsensusi edhe nga demokratët jashtë parlamentit.

Sipas kreut të shtetit ligji krijon hapësira për të gjurmuar dhe mbikëqyrur çdokënd përgjatë procesit zgjedhor.

“Policia e Shtetit mund të keqpërdoret për të survejuar kundërshtarët politik të forcës qeverisëse dhe intimiduar qytetarët apo mbështetësit e tyre”, thuhet në arsyetimin prej 15 faqesh të dekretit të Presidentit.

Për Presidentin ku ligj shkel parimin e ndarjes dhe balancimit të pushteteve, duke cenuar pavarësinë kushtetuese të Prokurorisë së Përgjithshme dhe Prokurorisë së Posaçme kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar.

“Bie ndesh me parime të rëndësishme që qëndrojnë në themelet e shtetit të së drejtës të përcaktuara ngë Kushtetutën e Republikës së Shqipërisë dhe në Konventën Europiane për të Drejtat e Njeriut, që lidhen me grancitë për ruajtjen e privatësisë”, thuhet më tej në arsyetimin e kreut të shtetit.

1 Comment

  1. Te thash une qe EDI RAMA do e te na pergjoje neve me Moniken ne orgjite tona.
    Ka frike se mos Monika i ha veshet…!

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.

Kthehu