• |
ide | kryesore

Mungesa e ujit/ OKB: Prek mbi 3 miliardë njerëz

-Instant, Arkiva, Planet

Sasia e ujit të freskët në dispozicion për çdo person ka rënë me një të pestën për dy dekada.


Rreth 1.5 miliardë njerëz po vuajnë mungesë të rëndë të ujit apo edhe thatësirë, pasi një kombinim i prishjes së klimës, rritjes së kërkesës dhe menaxhimit të dobët e ka bërë bujqësinë gjithnjë e më të vështirë.


KB paralajmëroi të Enjten se miliarda njerëz do të përballen me uri dhe mungesa të përhapura kronike të ushqimit si rezultat i dështimeve për të ruajtur burimet ujore dhe për të trajtuar krizën e klimës.

Qu Dongyu, drejtori i përgjithshëm i Organizatës së OKB-së për Ushqimin dhe Bujqësinë (FAO), tha: “Ne duhet të marrim shumë seriozisht si mungesën e ujit (çekuilibrin midis furnizimit dhe kërkesës për burimet e ujërave të ëmbla) ashtu edhe mungesat e ujit (reflektuar në modele joadekuate të reshjeve) për ato tani janë realiteti me të cilin jetojmë të gjithë … Mungesat e ujit dhe mungesa e bujqësisë duhet të adresohen menjëherë dhe me guxim. ”

Ai tha se qëllimet e zhvillimit të qëndrueshëm të KB , të cilat përfshijnë zhdukjen e urisë dhe përmirësimin e qasjes në ujë të pastër , ishin akoma të arritshme, por se duhet bërë shumë më tepër për të përmirësuar praktikat bujqësore në të gjithë botën dhe për të menaxhuar burimet në mënyrë të barabartë.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.

Kthehu