• |
ide | kryesore

Rusia, pa emër, flamur e himn në Olimpiadë: skualifikohet dy vjet për doping

-Instant, F1, Sport

Një lloj kompromisi: Rusia, në arenën ndërkombëtare, nuk do të jetë në gjendje të përdorë emrin, flamurin dhe himnin e saj për dy vjet, në Lojërat Olimpike Verore Tokio 2021, Olimpiadën Dimërore Pekin 2022 dhe Kampionatin Botërorët e të gjitha disiplinave të përfshira. Kjo është ajo që vendosi Cas i Lozanës, i thirrur në cështje për të gjykuar ankimimin rus kundër skualifikimit katër-vjeçar të vendosur në dhjetor 2019 nga Wada, agjencia botërore anti-doping, për mungesë të pajtueshmërisë me rregullat e veta.Atletët nga Moska dhe ekipet kombëtare do të jenë akoma në gjendje të marrin pjesë në të gjitha ngjarjet – madje edhe në Kupën e Botës Katar 2022 – por me kusht që të demonstrojnë se nuk kanë asnjë përfshirje në ngjarje doping dhe gjithsesi pa ngjyrat kombëtare. Skualifikimi do të përfundojë më 16 dhjetor 2022. Emri Rusi mund të shfaqet akoma në uniforma, për sa kohë që nuk është më i madh se “Atletët Neutralë” ose “Ekipi Neutral”, siç përcaktohet me vendimin e Tas.

Rusia gjithashtu është e ndaluar të aplikojë për të organizuar ngjarje të mëdha ndërkombëtare për sa kohë që është e përjashtuar. E ngjarjet e mëdha që do të mbaheshin në Rusi duhet të ndryshojnë vendin, “përveç nëse është e pamundur ta bësh këtë.” Vendimi lejon gjithashtu praninë e Vladimir Putin dhe anëtarëve të tjerë të qeverisë ruse në ngjarjet kryesore në të cilat Rusia është e ndaluar, për sa kohë që krerët e shteteve dhe qeverive të vendeve pritëse i ftojnë ata.


Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.