• |
ide | kryesore

Situatë e rënduar me lumenjtë Erzen e Ishëm (Detaje)

-Instant, Arkiva, Lajme, Të fundit

Reshjet e ditëve të fundit kanë krijuar një situatë shqetësuese në përgjithësi për shkak të daljes nga shtrati të lumenjve Erzen e Ishëm, duke mbushur tej kapacitetit kanalet kulluese, për pasojë j anë përmbytur toka bujqësore, banesa, rrugë e biznese.


Në njësinë Administrative nr. 6 në rreth 15 banesa që ndodhen nën nivelin e rrugës ka depërtuar uji.


Në Njësinë Administrative Rrashbull fshati Xhafzotaj ka përmbytje banese e biznesi, ndërsa në fshatin Pjeshkë përbën rrezik kalimi shembje e një ure-tombino. Në zonen ujëmbledhese te lumit Erzen përgjatë rrjedhës të tij nga fshati Jubë deri ne kufi me Bashkinë Shijak rezulton kjo gjendje:

Në Fshatin Jubë njësia Katund i Ri, u evakuuan 2 familje duke i sistemuar tek të afërmit e tyre.
Në Fshatin Rrushkull, u evakuuan 10 persona me ndihmën e mjeteve të Policisë Bashkiake dhe u akomoduan ne ambientet e Kavaleshencës së Ministrisë së Rendit.
Në fshatin Vadardhë njësia Sukth, kanali i Tonës ka dalë nga shtrati duke përmbytur 4 banesa dhe rreth 20 ha tokë bujqësore.
Në lagjen e Pallateve dhe ne Lagjen Stalla, ka përmbytje nga reshjet e dëndura si dhe rrezikohen nga dalja e lumit Erzen.
Në Ishëm, lumi Ishëm ka dalë nga shtrati dhe ka përmbytur toka bujqësore ne Kërtushaj e Likmetaj. Gjithashtu ka dëmtuar rrugën në Lalëz e Draç
Në Rrashbull fshati Shkallnur ka rrëshqitje dheu e bllokim i rrugës për të subjekti Kodra e Kuajve. Ndërmarrja Rruga po punon për zhbllokimin e saj.

Sipas IGJEUM priten reshje intensive duke filluar nga sot e disa ditë në vazhdim në Durrës por bashkia me të gjitha kapacitetet e veta dhe shtabi i emergjencave kanë marrë masat dhe vijojnë punën në terren për zgjidhjen e problematikave të deritanishme si dhe janë në monitorim të vazhdueshëm të gjendjes së krijuar.

2 Comments

  1. Unë e kam thënë hapur atë që mendoj për Donald Trump-in dhe nuk e kam fare problem ta përsëris as këtu as kudo që të jetë; as në shqip dhe as në anglisht, që Donald Trump është kërcënim për Amerikën”, e përsëriti deklaratën e tij Rama, e cila bëri jehonë edhe në mediat ndërkombëtare.

    1. Ditari i shokut Enver Hoxha është pjesë përbërëse e veprës së tij teoriko-praktike. Ai është dëshmi auten-tike e angazhimit të përditshëm të udhëheqësit të da-shur e të paharruar të Partisë e të popullit në veprim-tarinë e gjithanshme politike, ideologjike, ekonomike e shoqërore për ndërtimin e mbrojtjen e socializmit në Shqipëri. Në çdo faqe të kësaj vepre ndihen vendosmëria e shokut Enver për t’u shërbyer popullit, revolucionit e ndërtimit të socializmit në Shqipëri, lufta e guximshme dhe pa komp-romis kundër gjithë armiqve e revizionistë dhe agjenturave të tyre, që janë për-pjekur ta devijojnë Shqipërinë nga rruga e socializmit. Përmes ndjekjes hap pas hapi të ngjarjeve, përme.; evidencimit e analizave të fakteve e fenomeneve, në Ditar përvijohen me ngjyra të gjalla lufta e përpjekjet konkrete për të kapërcyer vështirësitë e brendshme e të jashtme dhe kontributi i udhëheqësit në ideimin e arritjen e objektivave të mëdhenj nga populli e Partia për industrializimin socialist, kolektivizimin e moder-nizimin e bujqësisë, për zhvillimin e arsimit, të ku/tu-rës, artit, shkencës, për fuqizimin e mbrojtjes së vendit.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.

Kthehu