• |
ide | kryesore

Çfarë është Clubhouse, aplikacioni që po kthehet në një trend

-Instant, F1, Paparazzi

Çfarë është Clubhouse dhe pse është papritmas ndodhet kudo?


Pjesë radio talkback, pjesë thirrje konferencë, pjesë Houseparty, Clubhouse është një aplikacion për rrjete sociale i bazuar në bisedë audio. Përdoruesit mund të dëgjojnë biseda, intervista dhe diskutime midis njerëzve për tema të ndryshme është njësoj si të bashkohesh me një podcast por drejtpërdrejt dhe me një shtresë të shtuar ekskluziviteti.Klubi është vetëm me ftesa dhe tw ftuar. Ju nuk mund ta shkarkoni thjesht nga app store apo playstore i aplikacioneve dhe të krijoni një llogari. Ngjashëm me një vend të jetës reale ose klubin e jahteve, duhet të ftoheni të bashkoheni nga një anëtar ekzistues. Elitizmi i botës reale, por bëje atë virtual.

Kur bashkoheni, ju zgjidhni tema me interes, si teknologjia, librat, biznesi ose shëndetësia. Sa më shumë informacion që i jepni aplikacionit për interesat tuaja, aq më shumë dhoma bisedash dhe individë aplikacioni do t’ju rekomandojë të ndiqni ose të bashkoheni.

Salla e bisedave është njësoj si një telefonatë konference, por me disa njerëz që flasin, dhe shumica dëgjojnë. Dhe, ashtu si një telefonatë, pasi të ketë mbaruar biseda, dhoma mbyllet. Ndryshe nga Twitch – ku videot e transmetuara drejtpërdrejt qëndrojnë në platformën që njerëzit të kthehen dhe të shikojnë bisedat e drejtpërdrejta audio në dhomat e bisedave zhduken. (Sidoqoftë, kjo nuk i ndalon përdoruesit të regjistrojnë bisedën drejtpërdrejt. Një përdorues i YouTube, për shembull, transmeton drejtpërdrejt një dhomë bisedash të nisur nga Elon Musk).

Si mund të merrni një ftesë?

Për t’u bashkuar, një përdorues ekzistues i Clubhouse duhet të dërgojë një ftesë nga aplikacioni i tyre duke ju dhënë mundësinë të krijoni një llogari. Nëse jeni i ftuar, do të shihni një lidhje që i dërgohet numrit tuaj të telefonit, duke ju drejtuar në një faqe regjistrimi në aplikacion.

Përdoruesit e Clubhouse nuk mund të dërgojnë vetëm një ftesë tek kushdo që dëshiron të bashkohet, megjithatë përdoruesit ekzistues kanë vetëm dy ftesa të disponueshme në fillim.

Në një postim të fundit në blog, krijuesit kanë njoftuar se qëllimi i tyre në vitin 2021 është të përfundojnë fazën beta të aplikacionit, kështu që ata përfundimisht mund të “hapin Clubhouse për të gjithë botën”.

Përshtatur nga: Lapsi.al

Marrë nga: The GuardianLini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *