• |
ide | kryesore

“Suarez ka pranuar se i kanë dhënë tekstin e provimit”: docentja mohon gjithçka, “Nuk ishte kopje”

-Instant, Sport

Hetuesit flasin për “pranimin e futbollistit Suarez” se ka “marrë nga Prof Spina” tekstin e provimit për njohuritë e italishtes të dhënë në Universitetin për të Huajt e Perugia, në një masë lidhur me hetimin që përfshin tashmë ish-krerët e lartë të Universitetit. E bëjnë këtë duke motivuar vendimin për të refuzuar kërkesën për revokim të masës së skualifikimit të aplikuar për vetë profesoreshën Stefania Spina. Sipas hetuesve, docentja – e pezulluar për tetë muaj – kishte “kërkuar” studimin e dosjes që ti dërgohej Suarez, i cili nga ana tjetër “kishte siguruar se e kishte rishikuar mirë edhe gjatë fluturimit për në Perugia”.


I pyetur nga prokurori, Spina mohoi ti ketë siguruar Suarezit tekstin e provimit. “Kjo nuk është një kopje – u tha ajo hetuesve – por materiali që ne përdorëm në klasë. Unë i thashë vetëm Suarezit që të përgatiste për gjithçka që kishim bërë në klasë. Teksti i pdf përmban prezantimin me të cilin ai do të fillonte provimin dhe për këtë arsye duhet të kishte memorizuar atë pjesë të tekstit. ”


Sipas gjykatësit hetues, Spina – docente e gjuhëve të huaja dhe ish-drejtoreshë e Qendrës së Vlerësimit dhe Certifikimit të Gjuhës – ka kontribuar “në një mënyrë vendimtare” në atë që, sipas hetuesve, ishte “provimi i farsës” i Suarez në Universitetin për të Huajt në Peruxhia. Hetimi i prokurorisë së Perugias tani është në fazat e tij të fundit dhe nuk përjashtohet që prokurorët së shpejti mund të dërgojnë njoftime për përfundimin e hetimeve ose të formulojnë kërkesa për arkivim.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.

Kthehu