• |
ide | kryesore

SHBA sanksione kundër Turqisë mbi “S-400”, reagojnë mediat greke

-Instant, Lajme, Planet

Sanksionet kundër SSB:


Çdo agjenci qeveritare e SH.B.A.-së nuk do të lëshojë ose japë ndonjë licencë ose autorizim të veçantë në çdo rast kur legjislacioni përkatës kërkon rishikimin ose miratimin nga Qeveria e Sh.B.A-së për eksportin ose rieksportin e mallrave ose teknologjisë në SSB.


• Institucionet financiare amerikane janë të ndaluara të japin hua për SSB-në më shumë se 10,000,000 $. Ky ndalim do të jetë i vlefshëm për një vit dhe parashikon si përjashtim të vetëm financimin e aktiviteteve të SSB që kanë një karakter humanitar.

Banka e Eksport-Importit

Shtetet e Bashkuara nuk do të miratojnë lëshimin e ndonjë garancie, sigurimi ose zgjatje të kredisë në lidhje me eksportin e ndonjë malli ose shërbimi në SSB.

• SHBA do të ushtrojë ndikimin e saj në të gjitha institucionet financiare ndërkombëtare për të kundërshtuar çdo hua për SSB.

Sanksionet kundër individëve

Përveç Presidentit të SSB Ismail Demir , sanksionet prekin edhe  nënkryetarin Farouk Gizit , shefin e mbrojtjes ajrore dhe hapësinore Serhat Gnzoglu dhe shefin e shtabit rajonal të forcave ajrore Nastaran.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.

Kthehu