Një shtëpi tradicionale u restaurua në Gjirokastër nga TIKA, por mediat greke e kanë vlerësuar këtë si një rivendosje të trashëgimisë osmane në qytetin jugor.


Madje ato akuzojnë Ramën si një pro-turk dhe që nuk fsheh as ndjenjat e tij për Turqinë apo marrëdhëniet e veçantë me Erdogan.


Gjirokastra sipas mediave greke është qendër e pakicës së tyre, ndërkohë që qeveria shqiptare deri më sot nuk ka tentuar të nxjerrë në pah trashëgiminë kulturore të Gjirokastrës të lidhur me fenë ortodokse në rajon.