• |
ide | kryesore

Gjesti i bukur i klubit të Bolonjës: një autobus për vaksinimin anti Covid të më të dobtëve

-Instant, Sport

Bolonja zbret në fushë për të mbështetur qytetarët e saj në fushatën e vaksinimit anti-Covid. Autobusi i Bolonjës për Komunitetin, i cili para se stadiumet të mbylleshin ishte përdorur për të shoqëruar tifozët me vështirësi lëvizjeje në Dall’Ara, do të kthehet për të udhëtuar në rrugët e kryeqendrës emiliane, këtë herë për të sjellë më të brishtët në qendrat e vaksinimit.

“I ndalur për arsye të forcës madhore që nga sezoni i kaluar, autobusi i vënë në dispozicion për të shoqëruar tifozët kuqeblu me vështirësi lëvizje në stadium, sot do të bëjë pjesën e tij në luftën kundër Coronavirus – shkruhet në një shënim zyrtar nga klubi – Dhe kështu ‘PMG Italia Società Benefit’ dhe ‘Io Sto Con Onlus’ kanë vendosur të ofrojnë mjetet për shoqërimin e qytetarëve më të brishtë të territorit të Bolonjës në pikat e vaksinimit gjithashtu me mbështetjen financiare nga Bologna Fc 1909. Shërbimi u aktivizua të premten 2 prill dhe është Ausl që identifikon njerëzit që mund t’i përdorin, të cilët raportohen dhe shoqërohen nga vullnetarët e ‘Io Sto Con’. Reagimi i mbështetësve të projektit është i menjëhershëm, të tilla si Ecostone që do të garantojë higjenizimin e automjetit dhe Centro Bologna Clubs që ka ofruar mbështetjen e tij në drejtim të gjetjes së vullnetarëve që do të drejtojnë autobusin. Vullnetarë të cilët janë vaksinuar nga Ausl para nisjes së shërbimit, pikërisht për të siguruar siguri maksimale për ta dhe për njerëzit e transportuar. Bologna FC 1909 gjithashtu ka ofruar edhe një kontribut ekonomik për projektin”.


Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.

Kthehu