• |
ide | kryesore

Vrau macen dhe e hodhi në plehra, arrestohet 80-vjeçari, dënohet me 30 mijë euro gjobë

Pikante

Një rast i pazakontë ka ndodhur në Greqi, ku një burrë në moshën 80-vjeçare është arrestuar, pasi ka vrarë macen e tij, e ka lidhur në qese plastike e më pas e ka hedhur në plehra.


88-vjeçari nga Volosi, i cili u arrestua nga oficerët e policisë të AT, do të gjykohet për akuzën e vrasjes së kafshëve nën kornizën e re ligjore. Po ashtu mësohet se ai do të paguajë një gjobë prej 30,000 euro.


Mësohet se burri u raportua nga fqinjët që panë incidentin dhe përveç sanksioneve penale me të cilat përballet i moshuari, ai do të thirret të paguajë edhe gjobën, shkruajnë mediat greke.

Ja çfarë parashikon ligji për atë që lë një kafshë të porsalindur në një kosh plehrash ose vret një kafshë?

Projektligji i ri, nga njëra anë, sqaron përkufizimin e abuzimit me kafshët, duke përmendur me hollësi rastet tipike, për të shmangur çdo dyshim dhe, nga ana tjetër, e zgjeron atë, pasi tani konsiderohet abuzim dhe i dënueshëm si braktisje. të kafshëve të porsalindura.

Në veçanti, neni 16 parashikon që vrasja dhe tortura e kafshëve, me shkaktimin e qëllimshëm të dhimbjes së rëndë fizike ose rraskapitjes, duke rrezikuar shëndetin e tyre, në veçanti nga helmimi, mbytja, varja, mbytja, duke shkaktuar djegie, goditje elektrike, ngrirje, dërrmimi, gjymtimi (jo-terapeutik), pushkatimi (shkaktimi i lëndimit dhe / ose vdekja e një kafshe), dëmtimi i qëllimshëm (dëmtim i rëndë, i rrezikshëm trupor), përleshje kafshësh, barbarizëm, abuzim seksual i një kafshe me Kënaqësinë sadiste të kryesit dhe braktisja e kafshëve të porsalindura janë vepra të rënda penale dhe kanë, përveç penale, dënime të mëdha administrative. Mbi të gjitha, kjo qeveri kreu krimin e vrasjes dhe torturimit të kafshës (ligji 4745/2020).

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.