• |
ide | kryesore

Mbi 3700 ankesa për gjyqtarë e prokurorë, ILD: Kemi shqyrtuar 1 mijë deri më sot

-Instant, Lajme, Të fundit

Inspektorati i Lartë i Drejtësisë njofton se ka shqyrtuar ditën e sotme ankesën e njëmijtë të ardhur nga institucionet.


ILD thekson se në këto 16 muaj punë janë depozituar pranë këtij institucioni plot 3700 kërkesa për gjyqtarë e prokurorë.


“Sot u shqyrtua ankesa e njëmijtë në Zyrën e Inspektorit të Lartë të Drejtësisë. Ky është një moment i rëndësishëm efektiviteti e transparence, për një institucion krejt të ri, i ngritur vetëm 16 muaj më parë, e që ka mbi 3700 kërkesa të depozituara për gjyqtarë e prokurorë, pjesa më e madhe, e përcjelle nga institucione, që i kanë akumuluar ndër vite, si Këshilli i Lartë i Drejtësisë, Këshilli i Lartë Gjyqësor, Këshilli i Lartë i Prokurorisë, Prokurori i Përgjithshëm dhe Ministria e Drejtësisë.

Shqyrtimi i ankesave bëhet sipas një metodologjie pune të miratuar nga Inspektori i Lartë i Drejtësisë (Urdhër nr.65, datë 28.09.2020 dhe Urdhër nr. 98, datë 12.11.2020), që lidhet me mënyrën e rivlerësimit, kategorizimin dhe nivelin e përparësisë në trajtim. Dhënia e një përgjigje në kohë sa më të shpejtë qytetarëve për ankesat e tyre, pavarësisht kohës apo institucionit ku e kanë paraqitur, mbetet prioritare për zyrën e ILD-së.

Zyra e ILD-së ka krijuar lehtësi për procesin e ankimimit, i cili mund të kryhet në tri mënyra. Ankesa mund të paraqitet elektronikisht, duke plotësuar e dërguar me e-mail formularin e ankesës, që gjendet në faqen zyrtare të ILD; përmes postës ose duke u paraqitur personalisht pranë Zyrës së ILD, për të plotësuar e dorëzuar formularin. Procesi i dorëzimit të ankesave pranë ILD bëhet cdo ditë të javës, nga e hëna deri të premten, nga ora 09:00-14:00. Cdo ankues, nëse ka nevojë, asistohet nga punonjësit e Sektorit të Ankesave.

Në funksion të angazhimit të institucionit për të bërë transparencën e veprimtarisë së tij, në faqen zyrtare të ILD pasqyrohen dhe përditësohen cdo të hënë, shifrat e ankesave të mbërritura pranë ILD, ato të trajtuara, ankesat në proces trajtimi e në proces verifikimi pas shqyrtimit fillestar, si dhe numri i vendimeve të Inspektorit të Lartë të Drejtësisë për fillim hetimi disiplinor dhe numri i kërkesave për procedim disiplinor ndaj gjyqtarëve e prokurorëve.

Inspektori i Lartë i Drejtësisë nxit qytetarët, institucionet, median e organizatat e shoqërisë civile, që të vijojnë të kontribuojnë në denoncimin e fakteve apo shkeljeve që mund të kryhen nga ana e magjistratëve”, njofton ILD.

 

2 Comments

 1. po ik o pirdhu

  e paske mbushur me dosjet e vjetra te KLD

  ka vetem propogandae

  Lehtesia per nje qytetar te ankohet dhe transparenca e ILD ne vendime eshte perkeqesuar

  Efiikasiteti i ILD eshte skandaloz.

  mjafton te shohesh sa vendime jane kther nne apel nga sshkalla e pare

 2. Para se të merren me Doshin dhe njerëzit e partisë tij, le të merren paksa me emrin e parë dhe emrat që do të vijnë pas tij, (si non-grata) nga lista e gjatë e DASH për Shqipërinë. Le të merren edhe me celulën e çerfitikuar të korrupsionit që kanë sot në gjirin e asaj partie, dhe që kryetari i rizgjedhur, i mbron me fanatizëm. Le të merren madje edhe me Lulzimin, emri i të cilit akoma nuk është fshirë nga dosjet e Prokurorisë, edhe pse ai mundohet të fshihet pas mandatit të fituar me vota të blera.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.

Kthehu